Okamura už šturmuje na evropské volby. Na síti vytáhl kartu národních zájmů

17.12.2013 15:30

Poslanec Tomio Okamura startuje další volební kampaň. Na sociální síti Facebook prozradil, co hodlá jeho uskupení Úsvit přímé demokracie prosazovat na evropské úrovni. Připomeňme, že volby do Evropského parlamentu proběhnou příští rok na jaře.

Okamura už šturmuje na evropské volby. Na síti vytáhl kartu národních zájmů
Foto: Daniela Černá
Popisek: Šéfa Úsvitu dopálilo, že ho poslanci téměř vypískali, když chtěl, jak uvedl, hájit zájmy seniorů

Podle Okamury je třeba občany na prvním místě přesvědčit, že účast ve volbách do Evropského parlamentu (EP) má smysl, protože se na evropské úrovni utváří většina legislativních norem, které následně přejímá i Česko. Proto je třeba do EP vyslat kvalitní politiky, kteří budou hájit české národní zájmy.

"Lidé nemají o volby do EP velký zájem, přitom většina právních norem, které v současnosti musíme přijímat, jsou z Evropské unie. Proto se budeme snažit lidi přesvědčit, že má smysl vyslat kvalitní zástupce do europarlamentu, a to nejlépe takové, kteří tam budou umět komunikovat a hlavně prosazovat naše národní zájmy. Protože jinak je to odkladiště vysloužilých národních politiků," nechal se slyšet Okamura.

V tuto chvíli však nemá představu, kolik bude kampaň stát. Odstartuje po Novém roce a bude upozorňovat především na nutnost nápravy špatných norem vznikajících na evropské úrovni.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…