Okamura v rádiu přiznal: Někdo mi psal anglicky i arabsky výhrůžky

07.01.2015 19:10

Kvůli svému vyhraněnému postoji k radikálnímu islámu se už stal Tomio Okamura terčem výhrůžek, uvedl předseda hnutí Úsvit v pořadu Kauza dne Rádia Impuls. Vrátil se také ke kontroverznímu článku, který sdílel na svém facebookovém profilu a vysvětlil, proč nakonec nepojede s českými podnikateli na zahraniční cestu do Turecka.

Okamura v rádiu přiznal: Někdo mi psal anglicky i arabsky výhrůžky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

K článku, jehož autorem byl člen Úsvitu Jiří Kobza, uvedl, že jeho zveřejněním očekávali rozvinutí věcné debaty, jenže prý podcenili česká média, která podle Okamury celou věc zbulvarizovala.

Proč média nezveřejnila celou zprávu BIS?

Ještě jednou si lídr hnutí Úsvit postěžoval na česká média, a to když uvedl, že je škoda, že nezveřejnila „v plné šíři“ zprávu BIS, která byla zveřejněna v těchto dnech a která mimo jiné prý uvádí, že na území ČR radikální islamisté minimálně od loňska operují.

Dnešní útok na pařížskou redakci satirického časopisu Charlie Hebdo podle Okamury jen potvrzuje jeho dřívější slova. „Lidé se ptají, proč já, poloviční Japonec, jsem takový vlastenec. Protože vím, jak je vlastenectví důležité,“ uvedl.

Psali mi, že jsem prase

Přiznal, že už dostal různé výhrůžky. „Psali mi, že jsem prase, když bojuji proti radikálnímu islámu,“ posteskl si s tím, že výhrůžky byly psané anglicky i v arabštině. Trestní oznámení kvůli tomu nepodal, protože tím by se věc nevyřešila. Přiznal ale, že lidé z jeho okolí jej nabádají k tomu, aby na sebe dával pozor. Přesto je odhodlán svůj boj proti radikálnímu islamismu nevzdat.

Vysvětlil také, proč nakonec nejede s českými podnikateli do Turecka. V tomto případě se už potřetí pustil do českých médií. Prý včera lhala, když uváděla, že mu bylo zakázáno jet do Turecka. Prý by tam klidně v příštím týdnu mohl jet, ale nakonec se rozhodl, že místo něj tam pojede expert Úsvitu na zahraniční politiku Šarapatka. „Přeci jim nebudu způsobovat problémy, protože jsem proti radikálnímu islámu,“ vysvětlil s tím, že není třeba komplikovat podnikatelskou misi politikou.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…