Okamura vstoupil "na vlastní nebezpečí" mezi uprchlíky ve Vyšních Lhotách. A toto následovalo

28.08.2015 10:55

REPORTÁŽ „Nechtěl bych mít dceru ve Vyšních Lhotách,“ hřímal Okamura v obci, kde před pár týdny otevřeli detenční zařízení pro nelegální migranty. Sám se byl uvnitř „na vlastní nebezpečí“ podívat a na debatě s občany pak hovořil o „luxusních“ podmínkách jejich života, výběru ze tří jídel nebo o tom, jak špatné mají hygienické návyky. Okamura během setkání rázně zkritizoval Evropskou unii i českou vládu. Odsoudil způsob projednávání petice občanů proti imigrantům: „Vytřeli si s ní zadek v Poslanecké sněmovně.“

Okamura vstoupil "na vlastní nebezpečí" mezi uprchlíky ve Vyšních Lhotách. A toto následovalo
Foto: Daniela Černá
Popisek: Debata s občany ve Vyšních Lhotách

Okamura ani ve Vyšních Lhotách „nechodil kolem horké kaše“, ale podíval se přímo mezi migranty do nově otevřeného zařízení. Společně s dalšími poslanci, alespoň podle jeho slov, byli prvními politiky, kteří se mezi ně šli podívat. „Ani ministr vnitra tam nebyl, ani premiér, ani jiní ministři…Jen mají plnou hubu řečí,“ kritizoval razantně na debatě s místními občany a pak popsal, jak to uvnitř funguje: „Když jsem se ptal na názory uklízeček a tázal se, jaké jsou hygienické návyky imigrantů? Odpověděly jedním slovem: „Strašné.“ Ptal jsem se: „Jaké je tam stravování?“ Takový luxus nemáte, vážení, ani vy doma. Výběr ze tří jídel: a, b, c. B je jídlo pro muslimy,“ zmínil s tím, že většina migrantů si bere jídlo „bé“. K tomu pak připojil své výhrady vůči islámu. Sklidil bouřlivý potlesk, doprovázený souhlasnými výkřiky a negativními reakcemi na adresu vlády nebo běženců: „Fuj. Hrůza!“ Okamura pak popsal i to, že před vstupem do zařízení museli podepsat doklad o tom, že chtějí vstoupit „na vlastní nebezpečí“. „To jsou ti mírumilovní imigranti? Doprovázeli nás policisté a členové bezpečnostní agentury,“ okomentoval situaci. Uvnitř jsou podle Okamury mladí muži: „Nechtěl bych mít dceru ve Vyšních Lhotách,“ konstatoval šéf SPD.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Okamura: Musíme si vybrat. Buď budeme mít na důchody nebo na nezvané migranty

Okamura zmínil, že se musíme rozhodnout o tom, co chceme. Ujistil, že „vládní habaďuru“ v SPD odmítají a jako jediní chtějí nulovou toleranci nelegálním migrantům. „Všechny ostatní strany a hnutí chtějí nějaké migranty přijímat,“ konstatoval s tím, že každé přijmutí migranta v ČR probíhá na úkor sociálního zabezpečení pro české občany. „Vláda vyčlenila jen na příští rok tři miliardy korun z veřejného rozpočtu na úkor sociálního zabezpečení pro naše babičky, dědečky, nemocné děti a další potřebné občany. Další tři čtvrtě miliardy již letos plyne kvůli této vládě tzv. neziskovým organizacím, které mají za úkol nás přesvědčovat o tom, že migranti jsou potřební, i když je tu nikdo nechceme. My jsme striktně proti,“ dodal a sklidil opět bouřlivý potlesk. Okamura také zdůraznil, že procestoval spoustu zemí a není necitelný. Připomenul ale rozkrádání republiky v minulých letech a tím zdůvodnil to, že nemáme peníze na pomoc celému světu.

Fiala: Migranti mají být „noví Evropané“. Ryba smrdí od hlavy

Pak se ke slovu dostal také poslanec SPD Radim Fiala: „Dovolte mi jenom, abych krátce řekl, kde ta ryba smrdí od hlavy. Proč máme migranty ve Vyšních Lhotách a Bělé pod Bezdězem?“ Vysvětlil pak, že problém vidí v Evropské unii a české vládě. Popsal rozkol mezi názory Andreje Babiše, vicepremiéra Bělobrádka i premiéra Bohuslava Sobotky. „Sobotka říká, že musíme v EU žádat společnou akci proti imigrantům. Ano. Evropská unie už tu akci dělá, vozí nám je sem. To je ryba, která smrdí od hlavy,“ doplnil Fiala, který také vysvětlil, že 80 procent českého právního řádu už neexistuje a dochází ke transpozici českého práva. „Není to žádná havárie, žádná porucha, že nám je sem vozí. Francouz bude Francouzem, Slovák Slovákem a Čech Čechem, ale tohle jsou ideální noví Evropané. Těm je to úplně jedno. Česká vláda neví, co má dělat. Evropská unie chce jeden velký superstát, kde bychom byli jen správní jednotkou. Dokonce to mají vymyšleno tak, že budou všechny peníze házet na jednu hromadu a budou se látat díry, kde je zrovna potřeba. Proto navrhujeme referendum o vystoupení z Evropské unie,“ dodal.

Fiala: „V tomto novém evropském superstátě se s českým národem už moc nepočítá.“

Fiala dál pokračoval v kritice evropské politiky: „Vy pamatujete socialismus, kdy nám říkali: „Žádná jiná varianta než budování socialismu neexistuje a my ten komunismus vybudujeme. My jsme v podobné situaci. Říkají nám: „Nic jiného než další integrace EU nás nemůže zachránit. My říkáme, že je to špatně. Oni už nikdy neřeknou, že něco dělají špatně,“ uvedl Fiala. Zmínil i to, že by byl rád, pokud bychom byli členy EU, ale členy EU, kde jsou uznávané národní státy. „Vláda nám neřekla, že v tomto novém evropském superstátě se s českým národem už moc nepočítá,“ dodal.

Okamura: Petice? Vytřeli si s ní zadek

Občany pak při diskusi zajímalo, kde běženci získávají peníze na cestu, ptali se na řešení situace a řeč byla o našem sociálním systému. „Myslíte si, že je problém uzavřít hranice? Že má vláda strach?“ I tato otázka padla během besedy. V reakcích na dotazy pak od Fialy také zaznělo: „Domnívají se, že si takto zajistí hlasy. EU tyto imigrační vlny vyhovují a proto je chtějí. Je to záměr.“ Okamura uvedl, že vláda „jedná proti zájmům ČR“ a jediným řešením je zavedení přímé demokracie. Kromě přístupu vlády k migrantům podrobil kritice i registrační pokladny nebo způsob placení DPH. „Je to šílené. Jediný návrh proti lichvě jsme navrhli my,“ zmínil také a zkonstatoval, že tato vláda je „nebezpečnější“ než předchozí. „Mají peníze na to, aby zmanipulovali média,“ podotkl a vysvětlil, proč SPD neuvidí lidé v televizi. V souvislosti s hledáním kořenů krize s uprchlíky pak zmínil, že je nutné tlačit na Spojené státy, aby skončily se svou imperiální politikou. Vyjádřil také obavy z budoucích antikampaní proti jeho osobě, protože za tři měsíce fungování SPD už mají 7 tisíc přihlášek o členství. Popsal i „neprostupný val mezi politiky a veřejností“.

„Petice proti imigrantům, kterou podepsalo 160 tisíc lidí? Vytřeli si s ní zadek v Poslanecké sněmovně.“ Zároveň ujistil, že sám, ani jeho kolegové nic nevzdávají a budou bojovat. Na setkání zájemci mohli zrovna podepsat přihlášku do SPD.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Daniela Černá

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…