Okamura vypustil odpovědi na vaše dotazy. Tady jsou

07.02.2014 19:45

Šéf hnutí Úsvit přímé demokracie Tomio Okamura odpověděl na mnohé dotazy čtenářů na svém profilu na ParlamentníchListech.cz. Prozradil tak například, proč si váží advokátky Kláry Samkové a proč považuje ostatní pravicové strany za pokrytecké.

Okamura vypustil odpovědi na vaše dotazy. Tady jsou
Foto: Daniela Černá
Popisek: Okamura hovořil i o komplotu politických stran

Jeden z čtenářů se ve svém dotazu podivil nad skutečností, že pravicové strany vesměs odmítají možnost lidových referend, která Úsvit vehementně prosazuje. Okamura takový postoj pravice označil jako pokrytectví. „Máte pravdu, občan je pro ně dobrý a dost chytrý, aby je mohl zvolit, ale už pro ně není dost moudrý, aby mohl vládnout. Je to samozřejmě pokrytectví a proti tomu bojuji,“ odvětil.

Do evropských voleb povede Úsvit advokátka Klára Samková. „Jste pro smích tímhle svým krokem. Škoda, že tak potápíte sám sebe a svoji stranu,“ vyčetl další čtenář Okamurovi tento krok. Ten však Samkovou hájí a za svým rozhodnutím si stojí.

„Klára Samková je velmi zásadový a angažovaný člověk a vůbec není pravda, že je obhájkyní Romů za každou cenu - to z ní udělala média. Nesrovnatelně mnohonásobně častěji hájí bezpráví neromských Čechů a velmi často zadarmo, když vidí, že lidé nemají peníze,“ míní Okamura.

Samková je ta nejlepší volba

Je přesvědčený, že Samková má a stále bude mít odvahu dělat nepopulární věci, a právě proto je za Úsvit prý tou nejlepší možnou volbou. „Příkladem je i to, že bojuje proti současné neřízené imigraci cizinců z Afriky, arabských zemí a dalších do EU a předem upozorňuje, jaké problémy naši republiku v tomto ohledu čekají, zvláště když se náš stát již nyní neumí dostatečně postarat ani o své vlastní občany,“ dodal.

Jiný dotaz mířil na Okamurovy sympatie k jiným politikům. Sice odpověděl, že se najdou politici, se kterými sice ideově nesouhlasí, ale přesto si jich váží pro jejich férovost, konkrétní jména však neuvedl. Domnívá se totiž, že jeho pochvala by jim bezesporu ublížila před jejich spolustraníky.


Máte dotaz na Tomia Okamuru? Zeptat se ho můžete prostřednictvím jeho profilu na ParlamentníchListech.cz:

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…