Okamura vypustil svůj novoroční projev. Udeřil v něm na elity

01.01.2014 15:40

Tomio Okamura, předseda hnutí Úsvit, který neúspěšně kandidoval na prezidenta, zveřejnil svůj novoroční projev. Apeloval na navrácení morálky do našich životů a k navrácení politické odpovědnosti občanům a politikům.

Okamura vypustil svůj novoroční projev. Udeřil v něm na elity
Foto: Daniela Černá
Popisek: Okamura hovořil i o komplotu politických stran

Svůj novoroční projev zveřejnil poslanec Okamura na svém blogu na stránkách internetového deníku iDnes.cz. „Je těžké bilancovat minulost, protože nikdy nevíme doopravdy, jaká byla a co skutečně přináší do budoucna,“ filozofoval Tomio Okamura v úvodu.

„Mnozí lidé v posledních letech stále častěji opakují: 'Máme se nejlíp, jak jsme se kdy měli.' V mnoha ohledech mají pravdu. Většina z nás má kde bydlet, nehrozí nám masové popravy, máme ústavně danou svobodu slova, parlamentní demokracii, u výslechu je zakázané mučení, dýmějový mor i hladomor nás už léta míjejí velkým obloukem a našli bychom ještě spoustu příjemného,“ připouští výhody dnešního světa předseda hnutí Úsvit.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Celý projev ZDE

„Máme spoustu dobrých statistik a reálných výsledků. Ale kdo chce vidět, tak vidí i druhou stranu mince,“ uvažuje dále.

Ale na závěr poslanec Okamura nabízí optimismus. „K okamžitému zlepšení stačí pro začátek jen pár principiálních změn. Vraťme našemu životu morálku, dejme odpovědným odpovědnost. Nevěřme elitám, když nám tvrdí, že jsme hloupí na to, abychom to zvládli sami. Nevím o nikom, aby byl takový hlupák a nechal rozkrást veřejný majetek v takovém rozsahu, v jakém se to povedlo našim vyvoleným,“ uvažuje Tomio Okamura. „A že v jejich rozhodování nakonec převýší společný zájem nad zájmem jakékoli elity. A o to jde. Máme-li se mít dobře všichni, musíme pracovat dobře a pro všechny,“ dodává.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

reklama

autor: jma

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…