Okamura vyrazil mezi lidi a pořádně se rozohnil: ČSSD vyhrála minulé volby podvodem! Podrazila statisíce voličů. Takže řeči o nepřijímání uprchlíků...

17.06.2017 20:25

REPORTÁŽ „ČSSD nikdy nedodržela předvolební sliby. Vždycky jenom podrazila voliče. Nedá se jim věřit. A je jedno, jestli je vede triumvirát, dva lidi nebo jeden,“ upozornil na sobotní motoristické akci v Liberci předseda SPD Tomio Okamura. „Milan Štěch sdělil, že chce zlikvidovat živnostníky a navrátit padesátá léta. Domnívám se, že by za tato vyjádření měl odstoupit z vedení Senátu,“ zdůraznil. Avizované nepřijímání migrantů je podle něj od vládních stran jen šaráda na voliče a bude platit jen do voleb. „Je tedy důležité, aby se lidé nenechali napálit,“ uvedl pro ParlamentniListy.cz.

Okamura vyrazil mezi lidi a pořádně se rozohnil: ČSSD vyhrála minulé volby podvodem! Podrazila statisíce voličů. Takže řeči o nepřijímání uprchlíků...
Foto: Oldřich Szaban
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura na závodech automobilů do vrchu - EDDA Cup HOSTR Prix Liberec

„Hele Okamura, ty vole,“ vyhrkl překvapeně mladík a štouchl do svého kamaráda. Za laskavého přihlížení hory Ještěd se v libereckém Horním Hanychově sešly davy lidí a spousty aut. Konal se zde v pořadí už devátý liberecký podnik seriálu závodů do vrchu EDDA Cup pod názvem Hostr Prix Liberec 2017. Poprvé jako součást Mistrovství České republiky automobilů do vrchu. Lídra hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamuru sem přilákal organizátor závodu a také jeden ze závodníků Petr Strnad. „Je to člen SPD, přijel jsem ho podpořit. Sám jsem fanouškem motoristického sportu. Povídám si tu s lidmi a nabírám podněty,“ konstatoval Okamura.

A skutečně při procházení mezi diváky i mezi auty ho zastavovali lidé, fotili se s ním a sdělovali mu, že mu fandí. „Budu vás volit. Váš program má hlavu a patu. Dosud jsem k volbám nechodil, takže nemůžu ani nadávat. Ale teď půjdu,“ sděloval mu jeden z diváků. Okamura dle svých slov navštěvuje různé akce každý týden. „Tady v Libereckém kraji jsem byl nedávno na Valdštejnských slavnostech ve Frýdlantě, chystám se i na Benátskou noc a na Máchovo jezero,“ prozradil. 

Kontaktní kampaň podle něj přináší ovoce. „Tady pán mi říkal, že se se mnou setkal už potřetí. Je to tím, že každý týden takhle chodím. V tom je i podstata přímé demokracie. Nám v SPD je vlastní stát na ulici s petičním stánkem, nemusíme si na to najímat hostesky přes nějakou agenturu. Nikdo z nás se nestydí postavit se před lidi a mluvit s nimi,“ pochvaloval si Okamura.

O kousek dál potkávají aktivního člena SPD z Turnova, který stává u stánku či rozdává letáky. Radovan Vích, předseda SPD v Libereckém kraji, Okamuru o tom informuje. „A jak to jde? Jak lidé reagují?“ ptá se ho Okamura podávaje mu ruku. „Jde to dobře. Lidi se zajímají, hlavně ženy,“ sdělil své zkušenosti Turnovan. „Volal Petr Strnad, že máme jít kousek lesem do zatáčky, tam je pěkný výhled,“ informuje Okamuru a pár dalších místních členů a příznivců SPD, kteří ho doprovázejí, Radovan Vích. „Tak jdeme do zatáčky,“ zavelí Okamura. Cestou lesem najednou nadšeně zvolá: „No, to je nádherný pes,“ rozplývá se nad velkým chlupáčem, kterého vedou manželé. „To je bernský salašnický, že? Moje kolegyně ho má, je strašně hodnej,“ vysvětlil.

Změny v ČSSD? Laciné divadlo, kterému nemůže nikdo uvěřit

Když výprava dorazí na vhodné místo ke sledování závodu, je zrovna pauza. V té Tomio Okamura okomentuje pro ParlamentníListy.cz zajímavé události z uplynulého týdne. Začne ČSSD a její rošádou. „Je to laciné divadlo, kterému nemůže nikdo absolutně uvěřit. Sobotka se Zaorálkem jsou celá léta kamarádi, názorově spříznění. Všechny dosavadní kroky probíhaly za souhlasu pánů Zaorálka i Chovance,“ domnívá se s tím, že se musí smát programové konferenci ČSSD, která právě v sobotu proběhla. „U ČSSD to přeci nemá smysl, protože nikdy nedodržela předvolební sliby. Vždycky jenom podrazila voliče. Má spolu s ODS na svědomí nejvíce korupčních kauz, nerespektuje soudní rozsudky,“ uvedl s narážkou na dluh ČSSD právníkovi Altnerovi, jehož zaplacení má ČSSD nařízeno soudem. „Ostatní lidé musí platit exekuce, jsou tvrdě postihováni. ČSSD nerespektuje právní řád České republiky,“ sdělil předseda SPD.

Anketa

Je vám líto Bohuslava Sobotky?

4%
96%
hlasovalo: 16011 lidí

Připomněl nejznámější předvolební slib sociálních demokratů před minulými sněmovními volbami – vyřešení církevních restitucí. „Na tento slib nalákali statisíce voličů. I díky němu vyhráli těsně volby. Vyhráli je tím pádem podvodem, protože vteřinu po volbách se na tento slib vykašlali a podvedli voliče,“ míní Okamura. „Nemá tedy smysl, aby si tato strana podvodníků a podrazáků dělala programovou konferenci. Nedá se jim věřit. A je jedno, jestli je vede triumvirát, dva lidi nebo jeden,“ upozornil.

Posléze se věnoval výrokům předsedy Senátu Milana Štěcha. „Před čtrnácti dny uvedl, že je třeba přijmout euro, protože je to stabilizační prvek. Zopakoval tím premiéra Sobotku, který řekl to samé. Ukazuje se tím, že ve vedení ČSSD jsou absolutní ekonomičtí diletanti, kteří vedou Českou republiku do záhuby. Protože říci, že euro je stabilizační prvek, to může říci buď jen ekonomický diletant, nebo blázen. Či někdo, kdo za to něco z Evropské unie dostane,“ řekl Okamura. „Následně nám Milan Štěch sdělil, že chce zlikvidovat živnostníky a navrátit padesátá léta. Domnívám se, že by za tato vyjádření měl odstoupit z vedení Senátu,“ zdůraznil. SPD podle něj podporuje živnostníky a malé podnikatele. „Jsme pro zrušení EET pro živnostníky a malé podnikatele. Od začátku jsme pro ně navrhovali daňový paušál po vzoru mnohých západních zemí. Stát by měl své jisté a živnostníci by neměli žádné vícenáklady a byrokracii. Stát by nemusel přijímat další úředníky. Kvůli EET Andrej Babiš najal šest set úředníků, což jsou stamiliony na platy navíc,“ vypozoroval.

Stát podporuje dlouhodobé okrádání živnostníků

„Sobotka s Babišem nechávají přitom dlouhodobě parazitovat na sociálních dávkách třistatisícovou skupinu našich spoluobčanů, přestože jsou práceschopní. Chtějí totiž, aby je volili. Místo aby podmínili vyplácení sociálních dávek čistým trestním rejstříkem, pracovní minulostí. Potažmo u dětských přídavků, aby děti neměly neomluvené hodiny ve škole,“ vysvětlil s tím, že toto jsou návrhy SPD, které však byly v Poslanecké sněmovně odmítnuty. „Tohle jsme prosazovali u porodného. Protože potřebujeme děti. Dnes je jen na dvě děti, od třetího je nula. Dejme porodné i na třetí, čtvrté či páté dítě. Ale podmiňme ho čistým trestním rejstříkem obou rodičů, pracovní minulostí alespoň pětiletou jednoho z rodičů a dosavadní děti musí být bez neomluvených hodin ve škole. Parazitující nepřizpůsobiví lidé nedostanou nic a prostředky přesuneme k lidem slušným a řádným,“ objasnil.

Jak dále Okamura vysvětlil, SPD navrhuje, aby DPH podnikatelé odváděli, až když dostanou skutečně zaplaceno a ten, kdo jejich službu odebral, si mohl DPH odečíst z daní až v momentě, když zaplatí fakturu. „O tomto našem návrhu se hlasovalo už před dvěma lety, všichni hlasovali proti. Stát podporuje okrádání slušných živnostníků, desetitisíce z nich skončilo za posledních dvacet let v druhotné pracovní neschopnosti, na exekucích, museli ukončit podnikání. Přestože řádně a slušně podnikali, ale nedostali zaplaceno. Současný stát je pak potrestá ještě podruhé, kdy jim vyměří daň z příjmu, který nikdy neobdrželi. Tohle je potřeba narovnat. My si podnikatelů a živnostníků vážíme a chceme jim situaci ulehčit,“ konstatoval.

Nepřijímání migrantů. Jen předvolební šaráda na voliče

Protože auta stále neodstartovala, Okamura se věnoval i nejnovějšímu vývoji ohledně kvót, kdy Evropská komise zahájila soudní řízení s Českou republikou kvůli tomu, že česká vláda sdělila, že nebude přijímat žádné migranty na základě kvót. „Nedivím se, že je Evropská komise na českou vládu naštvaná. Vždyť čeští europoslanci vládních stran v roce 2015 hlasovali pro kvóty. Na základě tohoto hlasování Evropská komise připravila kvóty,“ uvedl. Česká vláda se podle něj nyní rozhodla udělat předvolební šarádu na voliče. „Kdy ministr Chovanec řekl, že do voleb nebudou přijímat migranty. Už nějaké migranty na základě kvót přijali. Druhá věc je, že česká vláda přijímá migranty – včetně muslimských – dobrovolně. Víme, jaká je situace v Předlicích u Ústí nad Labem a v Havířově. A tam jsou už migranti, kteří dostali trvalý pobyt. Přijímají je tedy dobrovolně, a teď před volbami si řekli, že do voleb je přijímat nebudou,“ dodal Okamura.

Anketa

Je Jean-Claude Juncker dobrý předseda Evropské komise?

1%
99%
hlasovalo: 8520 lidí

„Nicméně tuším, že jde o dohodu Sobotky s Junckerem. Aby Sobotka mohl před volbami říci, že nechceme kvóty. A po volbách budou pokračovat ve své politice,“ domnívá se předseda SPD. „Je tedy důležité, aby se lidé nenechali napálit. Naše SPD je od počátku zcela konzistentní. Říkáme nulová tolerance. Ne jako jiné strany, které nejdříve odsouhlasí kvóty, ale těsně před volbami říkají kvótám ne,“ upozornil. „Připomenu, že vláda na základě hlasování o kvótách v roce 2015 se rozhodla přijmout přibližně 1500 migrantů a dalších 1500 dobrovolně navrch. Tohle jsou skutečné kroky vlády. Vládní strany vidí, že jim teče do bot, tak se snaží obelhat voliče,“ sdělil.

Jediné řešení – vystoupení z Evropské unie na základě referenda

„Na základě smluv s Evropskou unií musíme migranty přijmout. A také musíme přijmout euro. Jediným řešením, jak se vypořádat s diktátem Evropské unie, je – vystoupit z ní,“ konstatoval. „Říkáme to v SPD od začátku. Navrhujeme konzistentně dva roky vypsání referenda o vystoupení z EU. Jsme rádi, že se k nám přidávají další politici. Třeba minulý týden i bývalý prezident Václav Klaus řekl, že je čas vystoupit z Evropské unie,“ uvedl. Ale též připomenul, že Klausova ODS byla pro Lisabonskou smlouvu. „Podpořili tedy Evropskou unii. Ale je dobré, že i český exprezident přišel na to, že nestačí být jen eurokritikem, ale že řešením je vystoupení,“ zdůraznil Tomio Okamura.

Krátce poté se v zatáčce na silničce vedoucí vzhůru směrem k Ještědu objevil první rychlý vůz a všichni přítomní se jali sledovat závod. Okamuru poté ještě čekala zastávka na pivních slavnostech v Hrubém Rohozci a návštěva Pardubic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Oldřich Szaban

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…