Okamura vytáhl nepěkné věci na Trikolóru. V kuchyni se líbit nebudou

30.06.2020 16:02

Předseda SPD Tomio Okamura odpovídal na svém profilu na serveru Parlamentní listy na otázky svých čtenářů. Mimo jiné se vyjadřoval i k tomu, zda je členem Afghánské islámské republiky.

Okamura vytáhl nepěkné věci na Trikolóru. V kuchyni se líbit nebudou
Foto: repro Youtube, BR
Popisek: Tomio Okamura

První otázka byla od podporovatele okamurovců. "Je těžké, aby SPD sestavovala sama vládu a také si myslím, že je zbytečné, aby tak malá země jako ČR měla několik straniček, které nám Čechům nic nepřinesou, protože jsou nepatrné. Možná by bylo dobré, abyste se jako SPD domluvili třeba s Trikolórou na spojení. Možná mi vysvětlíte proč ne?" zeptal se první tazatel.

"Dobrý den, děkuji za vlídná slova, ano, bylo by fajn, kdyby se vlastenecké strany sjednotily, ale každá ze stran má bohužel jiné názory na spoustu dalších důležitých věcí. Trikolora je z podstaty elitářská, protidemokratická, nepodporuje zákon o referendu, je proti minimální mzdě a i v dalších sociálních tématech je na opačné straně tj. na straně velkých podnikatelů a samozřejmě personálně je bohužel spojená s lidmi, kteří tuhle zemi tunelovali. Při nejlepší vůli by spojení s těmito lidmi velká část našich členů a voličů prostě neskousla a je to pochopitelné. Navíc ideální by bylo, kdyby vlastenecké byly všechny české strany," poznamenal Okamura.

Další otázka směřovala k tomu, že se Okamura měl stát členem Afghánské islámské republiky - tedy rovnou jejím předsedou. Pisatel si to podle svých slov ověřil i na webových stránkách Poslanecké sněmovny. "Můžete, prosím, Vašim voličům vysvětlit, jak se předseda protiislámského hnutí a islamobijec stane předsedou Afghánské islámské republiky? Nebo je to proto, abyste tam takzvaně někoho měli, jako v komisi pro odhalování hybridních hrozeb, pro kterou jste hlasovali celé SPD? A kde komunisti mají svého člena, přestože hlasovali všichni proti?" zeptal se pisatel.

"Pokud se podíváte skutečně pořádně, tak uvidíte, že na půdě parlamentu vznikla poslanecká skupina ČR-Afghánistán. Její členové nejsou členy Afghánistánu, ale jsou stále občany České republiky, včetně mě. Skupinu jsme založili z jasného důvodu, chceme pomáhat lidu Afghánistánu, který po desetiletí trpí islamistickým terorem. Namísto vojáků a války chceme Afghánistánu pomoci k prosperitě ekonomickou spoluprací výhodnou jak pro Afghánistán, tak pro Českou republiku. V Afghánistánu podporujeme sekulární civilní nenáboženskou vládu, která bojuje s islámskými teroristy, ať už to je Talibán, Al-Kaida nebo tzv. Islámský stát. Máte lepší nápad? Třeba podporovat islamisty, kteří jsou proti civilní vládě, nebo vůbec nepomáhat a nechat Afghánistán, ať se zhroutí a zoufalí Afghánci ať prchají do Evropy?" vysvětlil Okamura.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…