Okamurova advokátka Radostová: Každý národ má takové politiky, jaké si zvolí

10.05.2014 19:02

Kandidátka hnutí Úsvit přímé demokracie Kateřina Radostová se zamyslela nad dobře známou tezí: Každý národ má takové politiky, jaké si zaslouží. V souvislosti s nadcházejícími volbami do Evropského parlamentu ho ale poněkud koriguje. Každý národ má prý takové politiky, jaké si zvolí. Tohle by prý měli mít na paměti všichni voliči, zvláště v předvolebním čase.

Okamurova advokátka Radostová: Každý národ má takové politiky, jaké si zvolí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Číslo tři na kandidátce hnutí Úsvit do eurovoleb, advokátka Kateřia Radostová

Radostová se zamýšlí nad aktuálním stavem české politiky, ve které se politici hádají o čistotu jazyka českého, když mají řešit problematiku nezaměstnanosti. Narážela tím na sněmovní přestřelku poslance Daniela Korte (TOP 09), který požadoval, aby byly projevy ministra financí Andreje Babiše (ANO) tlumočeny do spisovné češtiny. Naši zákonodárci v tu chvíli debatovali v zásadě o ničem. A tohle se podle Radostové musí změnit.

Celý text ZDE

„Myslím, že je nejvyšší čas, abychom si všichni uvědomili, že jsme to my, kdo tyto politiky volí. A volíme je na relativně dlouhou dobu. Je tedy na nás, kdo naše zájmy bude zastupovat. Kritizujeme-li je, kritizujeme vlastně sami svou neschopnost delegovat do politiky ty správné. Poučme se z toho v následujících volbách. Čtěme pozorně názory kandidátů, jejich představy, kvalifikaci, minulost. Je jenom na nás, jaké zvolíme pro dalších pět let naše zástupce do Evropského parlamentu, na nikom jiném. A koho zvolíme, toho tam budeme mít. Tuto zodpovědnost je důležité si uvědomit. Je to opravdu jenom na nás…“ apeluje na voliče kandidátka hnutí Úsvit přímé demokracie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…