Lůza a chátra. Zastavte ji, vybízejí Britské listy

16.11.2017 13:45

Komentátor Bohumil Kartous se na webu Britské listy zeptal na to, zda lidé skutečně nevidí, co se děje. „Jste ochotni přistoupit na to, že vy přežijete v majoritní společnosti, ve které bude lůza útočit na ‚ty druhé‘? Jste tak zbabělí? Výzva nejen politikům a nejen veřejně aktivním lidem, aby se jakoukoliv formou vymezili proti projevům rasové, etnické, náboženské a všech dalších forem nesnášenlivosti, která nejen že beztrestně opanuje digitální prostor, ale s volbami posiluje její mocenské postavení,“ zmínil úvodem Kartous.

Lůza a chátra. Zastavte ji, vybízejí Britské listy
Foto: Ministerstvo kultury
Popisek: Ilustrační foto

Kartous se ve svém komentáři vrátil k výtkám, jichž se mu dostalo za to, že před volbami napsal, že Okamurova strana SPD je potenciálním nebezpečným partnerem hnutí ANO Andreje Babiše. 

„Někteří čtenáři to pochopili tak, že útočím na voliče této radikálně populistické politické entity. Příčí se mi mluvit o straně. Nepochopili text. Nedovolil bych si označit voliče za lůzu, vcelku souzním s názorem Jiřího Peheho, že je to určitá míra politické negramotnosti a naivity, která tytéž voliče stále vede ke stejným chybám,“ poznamenal Kartous. Podle něj však nejde o nepoučitelné voliče. 
 
„Jen potřebují vysvětlit, že to, co jim nabízí Okamura a další populisté, kteří vytěžují jejich deziluzi a hněv nad tím, kam se svět sune, pro ně neznamená žádné řešení. Že hledání obětního beránka, jehož symbolickou (nebo skutečnou) popravu si přejí, nevyřeší jejich nejistotu, jejich sociální situaci, ztrátu práce či chmurnou perspektivu, kterou před sebou vidí. Chceme-li omezit počet těch, kdo volí pod vlivem politováníhodných psychologických triků diletanty a lůzu, je třeba, aby se ostatní politici na tyto lidi obraceli a svědomitě jim vysvětlovali, že jejich volba je zkázonosná pro všechny a pro ně v první řadě,“ dodal Kartous.
 
Původní text ZDE
 
Závěrem pak poznamenal, že není možné nečinně přihlížet faktu, že politická chátra se dopouští s denní všedností verbálních zločinu proti lidskosti, aniž by to vyvolalo masový odpor. A není možné, jak míní ani tolerovat to, jak se kreatury potloukající se Sněmovnou zmiňují o plynování etnických a sexuálních menšin.  
 
„Dostali jsme se daleko za hranu únosnosti. Jste-li veřejně exponovaní, máte povinnost na to upozornit a snažit se společenský diskurs zvrátit. Není možné tolerovat neustálé oslabování přirozené obrany proti tomu, aby lůza z mocenských pozic diktovala destrukci etických norem a prznila Ústavu. Tu přirozenou obranu vytváříte a reprodukujete právě vy. Jestli to neděláte, jste k ničemu,“ uzavřel rázně Kartous.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…