Okamurovec Fiala: Rusofobové si zahrávají s miliony životů, Rusko zareaguje jadernými hlavicemi. Bláboly pomatených obhájců islámu a nenávistná čistka společnosti…

31.05.2016 21:25

ROZHOVOR Podle místopředsedy SPD a poslance Radima Fialy Rusko nemá sílu ani zájem ohrozit Evropu, ale pokud dojde ke konfliktu, vzhledem k převaze zemí NATO bude Rusko reagovat jadernými zbraněmi. Naše politické elity slouží cizím zájmům. EU se odtrhla od zájmu lidí a nekoná již na základě demokracie a svobody. Přeměňuje se v totalitní superstát. Islám je s naším pojetím demokracie a lidských práv neslučitelný.

Okamurovec Fiala: Rusofobové si zahrávají s miliony životů, Rusko zareaguje jadernými hlavicemi. Bláboly pomatených obhájců islámu a nenávistná čistka společnosti…
Foto: Hans Štembera
Popisek: 1. ideová konference Hnutí svoboda a přímá demokracie

V NATO se vede debata o posílení obrany proti „agresivnímu Rusku“. Mluví se o zintenzivnění cvičení, o umístění některých vojsk ve východních členských státech EU, již probíhá posílení protiraketové obrany (Rumunsko) a v první řadě se všeobecně naléhá na země Aliance, aby zvýšily výdaje na obranu. Je tato aktivita opodstatněná? Jsou vztahy s Ruskem stále tak problematické, že je potřeba posilovat obranu na hranicích s ním?

Rusko nemá sílu ani zájem ohrozit Evropu a nepředstavuje dnes hrozbu. Naopak politický vývoj na Ukrajině a v dalších místech světa se musí objektivně jevit jako bezprostřední ohrožení existence Ruska. Rehabilitace fašismu a nacismu v Pobaltí a na Ukrajině, radikalizace islámského světa a politika dominance USA nutně vyvolávají ruské obavy. Ruska se musíme bát v jediném případě, a to je při pokračování nátlaku na Rusko a při nerespektování jeho existenčních státních a národních zájmů. Evropské země a Česká republika mají jiné bezpečnostní problémy, než je Rusko.

V rámci debaty nad tímto tématem padla myšlenka, že bychom měli usilovat jak o stálé vojenské základny NATO, případně USA na našem území, tak o umístění prvků americké protiraketové obrany u nás, což jsme dříve odmítli v případě radaru v Brdech. Získalo by to vaši podporu?

Česká republika nepotřebuje cizí vojenské základny na svém území. Souhlasím s nutností posílit obranu České republiky a naše hnutí Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura proto přišlo se zásadní koncepční změnou české armády. Je to absurdní situace. Naše vlastní obranné možnosti dnes klesají a řešením má být cizí vojenská základna? To je koloniální stav naší země. Už jen sloužíme cizím zájmům. Oficiální doktrínou našich politických elit se stala rezignace na suverenitu země. Nebudeme podporovat vznik cizích základen. Nepotřebujeme to.

Jak se díváte na občasné návrhy na zrušení sankcí proti Rusku? Sdílíte všeobecné přesvědčení, že navzdory tomu, že Putin má obrovské hospodářské problémy, i nadále je schopen si držet podporu veřejnosti?

Prezident Putin má stále značnou podporu občanů. Rusko čelí díky sankcím vážným problémům, přesto budou neúspěšné. Historickým faktem je, že Rusko vždy zesílilo pod tlakem zvenku. Stejný dopad budou mít i současné sankce. Výrazně poškozují ekonomiku řady zemí včetně naší země a povedou k vnitřnímu stmelení Ruska. Nezapomeňme, že Rusko není samotné a jeho pozici do určité míry podporuje řada zemí včetně Číny a Indie. Jednoduše řečeno, je nutné najít s Ruskem společné zájmy ekonomické a politické a ve spolupráci s Ruskem řešit expanzi islamistů a jejich teror.

Když hovoříme o Rusku, i v rámci boje proti ruské propagandě vznikne na ministerstvu vnitra od příštího roku Centrum terorismu a hybridních hrozeb. Jak se u nás údajná ruská, ale i další propaganda projevuje? Jakými prostředky s ní může třicet analytiků na vnitru bojovat?

Především je nutné říct, že nejlepší obrana před ruskou propagandou je stav svobody a demokracie v naší zemi. Rusko není žádným vzorem pro nás v těchto oblastech. Má jinou politickou kulturu. Přitažlivost Ruska pro mnohé stoupá s tím, jak se zhoršuje stav svobody a demokracie v EU a České republice. Jen diktatury potřebují propagandisty. Bránit musíme dnes svoje hodnoty před islamizací. Tady potřebujeme legislativní změny, které umožní vynutitelnost zákona o církvích a potřebujeme svobodu pro názory informující o podstatě a nebezpečnosti islamizace pro demokracii a svobodu.

Roman Joch prohlásil, že ve chvíli, kdy ruský voják překročí hranice kterékoli z pobaltských zemí, bude správné okamžitě smazat proruské servery a po dobu konfliktu s Ruskem internovat redaktory proruských webů. Kde je míra svobody slova třeba i v případě, kdy by nastal vojenský konflikt?

V případě konfliktu s Ruskem se u nás vypnou všechny servery, a to navždy. Vzhledem k převaze zemí NATO bude Rusko reagovat jadernými zbraněmi. Evropu by čekal úder minimálně stovek hlavic. Lidé jako pan Joch vůbec nevědí, o čem mluví. Několik jaderných úderů na naši zemi znamená konec života tak, jak ho známe nyní. Rusofobové jako pan Joch si doslova zahrávají s miliony lidských životů. Situace v Pobaltí je skutečně vážná. Pobaltské země se vylidňují a v zemích je silná ruská menšina, která nemá plná občanská práva. V těchto zemích sílí neonacistické postoje a probíhá rehabilitace estonských, lotyšských a litevských nacistů. Tito lidé mají za sebou totální genocidu Židů a strašlivé válečné zločiny. Když sečtu špatnou politiku tamních vlád, která způsobuje, že se nerodí děti, rehabilitaci nacismu, protiruské postoje a velkou ruskou menšinu, tak vychází samozřejmě problém. Rusku stačí čekat.

Nakolik je podle vás legitimní diskutovat o samotné geopolitické orientaci naší země, tedy členství NATO a EU? Objevují se výklady, že o těchto věcech se ani diskutovat nesmí, referenda jsou nepřípustná a tak dále.

Podstatou politického programu hnutí SPD – Tomio Okamura je prosazení práva občanů demokraticky rozhodovat o věcech týkajících se státu. Je to jednoduché. Proti nám stojí lidé, kteří se smířili s omezenou suverenitou České republiky a dnes už otevřeně přistupují k okleštění svobody a demokracie. Odmítáme být součástí geopolitických her elit. Elit, které stěhují národy, vyvolávají války a koncentrují bohatství. Nemáme zájem stát se jen administrativní jednotkou celosvětové multikulturní firmy. Obranou proti tomu musí být prohlubování demokracie a obrana práv lidí. Máme právo na referendum o vystoupení z EU a máme právo na referendum o členství země v NATO. Dnes hlásaná odpovědná, politicky korektní, efektivní a multikulturní demokracie ve skutečnosti nebude žádnou demokracii.

Rakouské prezidentské volby nakonec těsně vyhrál exšéf Zelených Alexander Van der Bellen. Přesto jde o historický úspěch tamních Svobodných. Jak může pokračovat trend růstu dalších podobných stran v Evropě (Alternativa pro Německo, francouzská Národní fronta a tak dále)?

Úspěch kolegů v Rakousku je úžasný a je mi ctí, že SPD je jediným politickým partnerem evropské frakce ENF v ČR. Rakouští Svobodní také patřící do ENF už jasně představují, stejně jako strana lídra ENF Marine Le Penové ve Francii, jedinou skutečnou opozici a alternativu. Naprosto programově vyprázdněné mainstreamové strany už jen zoufale spojenými silami oddalují porážku. Stejný průběh bude mít politický vývoj v České republice a v dalších zemích. Hnutí Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura jde letos ve většině krajů do voleb společně se Stranou práv občanů. Chceme spojit politické síly se „zemanovci“ tam, kde nás spojuje program přímé demokracie a obhajoba suverenity naší země. Je nutné začít nabízet jasnou politickou alternativu stranám mainstreamu i u nás.

A co může tento trend znamenat do budoucna? Trvalé ochlazení Evropanů vůči imigraci? Rozvolnění či úplný rozpad EU? Nebo dokonce, jak uvádí Appelbaumová, nástup „národního“ socialismu (ne míněno ve smyslu nacismu, ale spíše například prvorepublikových národních socialistů)?

Evropa prožívá debakl integračního procesu spojeného se současnou EU. To je zásadní věc. Bude to mít dopad ekonomický, sociální a také bezpečnostní. Není podstatné, jestli ještě chvíli udrží tento moloch a odvrátí porážku v nějakém těsném hlasování. Podstatné je, že EU se odtrhla od zájmu lidí a nekoná již na základě demokracie a svobody. Přeměňuje se v totalitní superstát a objektivně přestává plnit naděje a požadavky evropských národů. EU přestala sloužit evropským národům a chce, aby tyto národy sloužily EU. Tak nemůžete budovat integraci Evropy. Národy Evropy se politicky osvobodí a začnou hledat jinou formu spolupráce. Pokud ovšem dojde k islamizaci jako prvku udržení současné EU, pak to nebude pouze politický proces, ale skutečný boj za samotnou existenci těchto národů. Bohužel i na tuto variantu se musíme připravit.

Turecko opakuje hrozby, že v případě nezrušení vízového styku pustí do Evropy migrační vlnu. Jak postupovat, dát Erdoganovi, co chce, nebo opevnit řeckou či makedonskou hranici?

Turecko je významná země s obrovským lidským potenciálem. Bohužel tam probíhá ústup prvků světského státu a přibývá znaků, které ho posunují směrem k islamizaci života. Islám je s naším pojetím demokracie a lidských práv neslučitelný. Osobně považuji dohody s Tureckem za zbytečné. Podstatou těchto dohod je legalizace imigrace a pokračování toho obrovského obchodu se stěhováním lidí. Stačí jediné prohlášení EU a problém imigrace zmizí. Pokud by Unie řekla, že na imigranty nikomu nedá ani euro a země si mají vyřešit otázku imigrace samy, za několik měsíců by bylo po problému. To se nestane, neboť imigrace a islamizace jsou součástí plánu na multikulturní superstát EU. Jsou k nám přivážení privilegovaní budoucí občané tohoto superstátu. Mají proti nám vyšší politickou cenu, neboť jejich kultura nepožaduje ani svobodu a ani demokracii.

Větším problémem může být migrace z afrických zemí přes Itálii. V Libyi je připraveno na cestu do Evropy milion lidí, další utíkají už i z Egypta. Jak tomu čelit? Komu máme pomáhat a komu ne? Nakolik je v našich silách pomáhat v místě a řešit situaci přímo v Africe, aby lidé neměli důvod utíkat?

EU a USA destabilizovaly Libyi a uvolnily zde prostor pro radikální islamisty. Hledat řešení je nyní těžké a osobně vidím dva principy. Zaprvé humanitární pomoc na místě a žádná migrace. Zadruhé likvidace radikálních islamistů a podpora vlád s určitou legitimitou. To se týká i Sýrie, kde je třeba podpořit zákonnou vládu.

Generál Šedivý navrhuje, že bude nutné udělat pořádek v Libyi a migranty tam vracet zpátky. Je to jeden z možných scénářů?

Při vší úctě, pan generál je v tomto poněkud politicky naivní. Rozvrat Libye ani migrační krize nejsou žádné náhody, ale záměr.

Stále se vyvíjí debata o uplatnitelnosti migrantů. Jde jak o ty, kteří už v Evropě jsou, i ty, jež přicházejí. Jak se mění situace s jejich zaměstnatelností? Zhoršuje se kriminalita? A je vůbec správné poukazovat na kriminalitu migrantů?

Islámští imigranti jsou lidé odlišné kultury. Pro některé je znásilnění nezletilého bezvěrce v případě sexuální absence omluvitelná věc. Násilí na ženách vlastní víry má přesná pravidla a žena bez víry nemá práva žádná. Z podstaty islámu se velká část z nich odmítne integrovat a začlenit do evropské společnosti. Spekulace na téma prospěšnosti masové migrace jsou teoretické bláboly pomatených politologů. Skončí v okamžiku, kdy se jejich děti a ženy budou bát chodit ven.

Ekonomičtí analytici společnosti Cyrrus tvrdí, že Česká republika by z příchodu desítek tisíc migrantů dlouhodobě profitovala. Naše ekonomika jich prý zvládne pojmout až 80 tisíc ročně s tím, že je třeba přizpůsobit trh práce. Ministr Dienstbier to podporuje, odbory to považují za nátlak zaměstnavatelů, aby lidé pracovali za ještě menší plat. Jak to vidíte vy?

Pan ministr Dienstbier nehájí zájmy České republiky ani své politické strany. Je to člověk dvojího občanství a zastupuje nadnárodní zájmy. Jako občan USA může jít a navrhnout přijímání podobných počtů imigrantů vládě USA. Bylo by po problému v Evropě a USA by vzkvétaly, alespoň podle názoru pana ministra.

Jaký je váš názor na iniciativu HateFree, kterou provozuje Úřad vlády? Rozpočet čistě jen na HateFree Culture v roce 2015 byl celkem zhruba 9 086 457 korun. Celkový tříletý rozpočet čistě jen pro HateFree Culture je na aktivity 7,63 milionu a na vysílací časy, inzerci (sem spadá i část dalších aktivit projektu, nejen HFC) je 9,88 milionu. Celkem tedy 17,51 milionu. Ten, kdo šíří nenávist, je podle HateFree takzvaný hejtr, čili nenávistník. Nenávist šíří podle HateFree fanoušci Zemana, Putina, kritici Romů, ti, kteří mluví o lásce k vlasti, a odpůrci Václava Havla, Strany zelených, „humanistů“, imigrace a multikulturalismu...

Iniciativa HateFree rozděluje lidi na občany zastávající správné politické postoje a občany zastávající špatné politické názory. Hájíce se bojem proti projevům nenávisti organizují nenávistnou politickou čistku společnosti. Je to logická součást budování totalitní EU. Financování vládou je samozřejmě také logické. Kdo normální by takovou věc platil ze svého? K tomu, abyste byl později šikanován, přišel o práci, majetek, byl izolován, vězněn nebo likvidován, musíte být nejdříve označen. Musíte se stát hejtrem. Doufám, že jsem stejně jako celé naše hnutí na předním místě v seznamu.

Jaký je váš názor na kauzu takzvané Kliniky? Levicoví extremisté, anarchisté, squatteři a autonomisté obsadili dům, který jim nepatří. Navíc si na ně stěžují místní občané... Mělo by město dům zakoupit a přenechat ho těmto lidem, kteří porušují opakovaně zákon?

V podobných věcech musí rozhodovat samospráva a musejí se ctít zákon a práva vlastníka. Na druhou stranu když politická strana pana premiéra nerespektuje rozsudek soudu, tak co chceme. Nelze se divit rostoucím projevům neúcty k zákonu.

Andrej Babiš poměrně ostře kritizuje imigrační vlnu. Současně má ve straně Roberta Pelikána považovaného za takzvaného vítače či sluníčkáře. Do této kategorie patří i primátorka Krnáčová či někteří poslanci ANO. Sám Babiš navštívil Kliniku a v počátcích se k ní stavěl poměrně kladně. Jak tomu rozumět? Je Babiš „hejtr“, nebo sluníčkář? Nebo podle toho, jak se mu to zrovna hodí?

Před několika dny zveřejnila média zprávu, že zisk Agrofertu vzrostl o 40 procent. Nevím, co je pan Andrej Babiš za osobu v politickém slova smyslu, ale podnikatel je určitě úspěšný. Je otázka, jestli podobně vzrostly zisky i jeho voličům, kteří mu dávají politickou moc.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …