Okamurovo hnutí se důrazně ohradilo proti dnešní zprávě o podpoře proruských bojovníků na Ukrajině

27.07.2015 17:59

Nové hnutí Tomia Okamury SPD vydalo prohlášení, ve kterém se distancuje od údajně překroucených informací, které byly dnes uvedeny na serveru Aktuálně.cz.

Okamurovo hnutí se důrazně ohradilo proti dnešní zprávě o podpoře proruských bojovníků na Ukrajině
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura, Radim Fiala a tajemník Úsvitu Jan Zilvar

Hnutí podle jednoho z jeho čelných představitelů, Radima Fialy, nikdy nejednalo a ani prý jednat nebude o žádné podpoře žádné válčící straně na Ukrajině. Podle něj jde o překroucené informace.

„V celém konfliktu podporujeme mírové řešení, kterého musí být dosaženo u jednacího stolu,“ napsal v prohlášení Fiala s tím, že paní Nela Lislová (podle Aktuálně.cz podpořila verzi Čecha Pavla Botka, bojujícího za proruské separatisty v tom, že SPD separatisty sponzoruje, pozn. red.) není žádnou lídryní hnutí v Moravskoslezském kraji.

  • Celé vyjádření SPD k přečtení ZDE

„Je pouze členem hnutí a článek zmanipuloval některé její výhradně osobní názory, které nejsou stanoviskem hnutí SPD,“ uvedl za přípravný výbor hnutí Radim Fiala.

Část článku, na který Radim Fiala za SPD reagoval:

Čeští bojovníci se netěší jen přízni místních obyvatel. Podporu prý našli i na české politické scéně.

Pavel Botka tvrdí, že jim pomoc plánuje poskytnout hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), které se netají vstřícnými postoji k Rusku.

„Jsem rád, že se česká politika o to zajímá. Konkrétně strana SPD Tomia Okamury, konkrétně paní Nela Lisková. Máme přislíbenou humanitární pomoc. Léky pro naši jednotku. Jsme za to strašně rádi,“ uvádí český bojovník na Ukrajině.

Nela Lisková, lídryně regionální organizace SPD v Moravskoslezském kraji, pravdivost Botkových slov potvrdila. Uvedla, že skutečně plánuje poskytnout pomoc bojové jednotce, ve které slouží občané České republiky.

  • Celý článek k přečtení ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: jzd

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…