Okamurův poslanec vystoupil proti Štětinovi z TOP 09: Byl to oddaný přítel SSSR

17.09.2014 11:49

Poslanec za hnutí Úsvit Milan Šarapatka se ostře vymezil proti výroku europoslance Jaromíra Štětiny o tom, že za odložením platnosti asociační dohody mezi EU a Ukrajinou stojí Moskva tlačící na Kyjev. Podle Šarapatky protiruská paranoia někdejšího oddaného přívržence SSSR překročila všechny meze racionality a soudnosti. Štětinův výrok je prý totální nesmysl.

Okamurův poslanec vystoupil proti Štětinovi z TOP 09: Byl to oddaný přítel SSSR
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Milan Šarapatka

Šarapatka ve svém článku publikovaném na serveru ParlamentníListy.cz prezentuje europoslance za TOP 09 Jaromíra Štětinu jako obhájce kyjevského Majdanu, který si myslí, že by se Ukrajina měla začít integrovat do evropských struktur co nejdříve, a který odklad platnosti asociační dohody mezi EU a Ukrajinou označuje za chybu.  

„Z geopolitického a strategického hlediska se však jedná o další vítězství ruské politiky, která dělá všechno pro to, aby asociační dohoda mezi EU a Ukrajinou nevstoupila v platnost, nebo aby byl její vstup v platnost co nejkomplikovanější. Jedná se o další důkaz toho, že Rusko neustává v tlaku na Ukrajinu a v jejím zastrašování, například v podobě hrozby zavedením nových celních bariér,“ uvedl Štětina

Předložené zdůvodnění odkladu platnosti asociační dohody k 1. 1. 2016 považuje Šarapatka za totální nesmysl. „Protiruská paranoia europoslance Štětiny (někdejšího oddaného přítele SSSR a organizátora výprav do různých končin Sovětského svazu) již zřejmě zcela pozbyla racionality a soudnosti,“ myslí si.

„Pane Štětino, pokud by ruská vláda skutečně měla na Ukrajinu tak silné páky, jaké se rodí ve vaší mysli, poskakoval by dnes Kyjev jako poslušný psík a na Donbasu by nemuseli umírat lidé v krvavé řeži!“ vzkázal europoslanci.

Celý komentář poslance Šarapatky k přečtení ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…