Okamurův poslanec zle naložil Dienstbierovi: Je to ministr pro protežování Romů

11.06.2014 13:37

Syn komunistického poslance a sám člen dolní komory Parlamentu ČR za hnutí Úsvit Petr Adam na svém profilu na serveru ParlamentníListy.cz odpovídal na leckdy ožehavé otázky čtenářů.

Okamurův poslanec zle naložil Dienstbierovi: Je to ministr pro protežování Romů
Foto: Úsvit
Popisek: Petr Adam

První dotaz cílil na to, co si poslanec Adam myslí o tom, že americký prezident Barack Obama obdržel Nobelovu cenu za mír. Svoji otázku přitom čtenář nazval „Bílý dům a černý prezident“.  

A Adam se s otázkou popasoval takto: „Můj osobní názor je takový, že je škoda, že se Nobelova cena také některým lidem nedá odebrat, což v jeho případě by asi bylo namístě.“

Celý dotaz + odpověď na něj ZDE.

Dalšího čtenáře zajímal názor Adama na návrh Jiřího Dienstbiera, který navrhuje, aby cizinci s trvalým pobytem na našem území měli právo volit v komunálních volbách.

Adam s ministrem pro lidská práva rozhodně nesouhlasí. „Pan Dienstbier by definitivně měl přejmenovat svoje ministerstvo. O lidská práva mu totiž vůbec nejde. Ministerstvo pro protežování Romů by byl název výstižnější. Pan ministr jaksi neustále totiž zapomíná, že lidská práva mají mít všichni stejná a on by měl dbát na dodržování této základní premisy. Většinová společnost ale asi pana ministra nezajímá,“ rýpl si do Dienstbiera.

„Možná by bylo na čase, aby se všichni občané začali chovat nepřizpůsobivě, pak by možná měli šanci na důstojné zacházení,“ ironicky dodal.

„Tato strategie pana Dienstbiera by byla plivnutím do tváře všem slušným a pracujícím lidem, kteří o svou práci musí svádět každodenní boj v přetěžké konkurenci, těm, kteří jen s obtížemi dokáží udržet své děti na vysokých školách z ekonomických důvodů. Je to plivnutí do tváře těm, kteří jsou poctiví a tomuto státu odvádějí daně v dobré víře, že s penězi bude nakládáno hospodárně,“ přisadil si.

„Ministr Dienstbier by se měl stydět. Diskriminace je špatná, nic neřešící a je jedno, zdali je pozitivní či negativní,“ dodal.

Celé otázky a odpovědi zde:

Preferujeme zdravý rozum

Posledního zvídavého čtenáře zajímalo toto: „Podle Černocha máte programově nejblíže k ANO. Souhlasíte? Nebo lépe, s kým byste si byl schopen představit koalici? A jste schopni jít do koalice i s KSČM?“

Adam odpověděl diplomaticky. „Já si myslím, že určité programové shody můžeme najít s každým. Úmysly všech stran dle programů jsou většinou čisté, ale odlišujeme se silně v cestách, jak k těm cílům dojít,“ napsal.

„My se snažíme fungovat jako někdo, komu jde především o zdravý rozum na rozdíl od ideologického boje, který je většinou založen na dogmatických myšlenkách,“ vysvětloval. Svět a ani lidské problémy podle něho nejsou čistě černobílé a tak ani řešení takové být nemůže.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…