Okamžitě rozpustit armádu, zaznělo z týdeníku po srážce Pandurů u Tábora

05.11.2016 18:55

Nad nehodou pěti Pandurů, ke které došlo tento týden nedaleko Tábora, se na serveru Reflex.cz zamýšlí publicista Jiří X. Doležal.

Okamžitě rozpustit armádu, zaznělo z týdeníku po srážce Pandurů u Tábora
Foto: repro youtube.com, tan
Popisek: Jiří X. Doležal, neformálně označovaný zkratkou JXD, je český novinář, jeden z nejznámějších zastánců legalizace užívání marihuany

Páteční nehoda Pandurů podle Doležala ukazuje, že bychom měli vojákům odebrat zbraně, aby je nezničili, a poslat je domů.

  • Celý text je ZDE

Doležal připomíná, že minimálně čtyři z řidičů Pandurů zapomněli na tu nejzákladnější poučku silničního provozu, která zní „bezpečný rozestup vozidel“.

„Takže naše armáda dokázala svým vojenským transportem vyřadit z provozu značný podíl našich obrněnců jen díky své tuposti – bez jakéhokoliv zásahu vnějšího nepřítele. Jak by to dopadlo v boji, si ani nechci představovat,“ podotýká Doležal.

Proto navrhuje „vzhledem k prokázané totální nekompetentnosti naší armády“ naši armádu rozpustit. Obranu naší země navrhuje „outsourcovat za peníze, které dnes dáváme na naši neschopnou armádu“ v Izraeli. „Je to zvláštní, ale izraelské armádě – IDF – se nesrážejí nejen obrněnce při mírovém přesunu, ale dokonce ani letadla v boji,“ dodává Doležal závěrem.

reklama

autor: vam

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…