Okamžitě to svlékněte. Policista stál na pláži nad muslimkou a trval na svém

24.08.2016 16:27

Muslimské ošacení je jedním z palčivých témat současnosti a evropské země k němu přistupují každá po svém. Na francouzských plážích je zakázáno nosit takzvané burkiny, tedy plavky zahalující celé tělo, a na internetu se objevily fotografie, jak policie nutí ženu na pláži v Nice k tomu, aby se svlékla. Na druhé straně ve Skotsku udělali z muslimského šátku oficiální součást policejní uniformy.

Okamžitě to svlékněte. Policista stál na pláži nad muslimkou a trval na svém
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policie zatýká

Na internetu se objevily fotografie několika ozbrojených příslušníků francouzské policie, kteří na pláži nutí ženu k tomu, aby se svlékla, jelikož svým ošacením porušovala současný zákaz nošení burkin.

Obrázky ukazují čtyři ozbrojené policejní příslušníky stojící nad odpočívající ženou. Poté, co ji oslovili, musela žena svléknout své plavky a podle všeho ještě k tomu byla nucena zaplatit pokutu.

V Cannnes došlo nedávno k podobné situaci, kdy matka dvou dětí byla pokutována za to, že se její plážový oděv sestával z legín, tuniky a šátku na hlavu. Dostala pokutu za to, že její „oděv nerespektoval dobré způsoby a sekularismus“.

„Nejsmutnější na tom bylo, že lidé na ni křičeli ‚táhni domů‘ a někteří dokonce tleskali policii,“ řekla svědkyně incidentu. „Její dcera brečela.“

Kontroverzní zákaz burkin, který zavedla některá francouzská přímořská letoviska, však na popud neziskové organizace Liga lidských práv poputuje před nejvyšší francouzský soud.

Ve Skotsku mezitím přijali přístup zcela odlišný. Tamní policie se rozhodla, ve snaze podpořit vstup muslimek do jejích řad, že učiní z muslimského šátku oficiální součást policejní uniformy. Policie by totiž měla „reprezentovat komunitu, které slouží“.

„Jsem potěšen, že mohu učinit toto oznámení, a vítám podporu jak muslimské, tak i širší komunity, stejně tak ze strany příslušníků policie,“ uvedl vrchní strážník Phil Gormley. „Jako mnoho jiných zaměstnavatelů, obzvlášť ve veřejném sektoru, pracujeme na tom, abychom zajistili, že naše služba reprezentuje naši komunitu.“

„Doufám, že tento přídavek k možnému vzhledu uniformy přispěje k větší rozmanitosti našeho personálu, jeho schopnostem, zkušenostem a osobnostním kvalitám, které naši příslušníci a zaměstnanci přináší do policejních komunit celého Skotska,“ dodal.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…