Okamžitě uzavřít hranice. Navrátilce ze Sýrie pod zámek! Drsná slova evropského politika po teroru v Bruselu

22.03.2016 15:42

Evropští politici již začínají reagovat na teroristické útoky v Bruselu. Vesměs se omezují na vyjádření soustrasti pozůstalým na Twitteru nebo Facebooku. Europoslankyně za euroskeptickou a protiimigrační Alternative für Deutschland si jako jedna z mála nebrala žádné servítky.

Okamžitě uzavřít hranice. Navrátilce ze Sýrie pod zámek! Drsná slova evropského politika po teroru v Bruselu
Foto: ParlamentníListy.cz
Popisek: Vlajky před Evropským parlamentem v Bruselu

„Jsem velmi rozrušený dnešními událostmi v Bruselu. Ještě více se obávám toho, co přijde v budoucnosti,“ napsal šéf euroskeptické UKIP Nigel Farage, který je poslancem Evropského parlamentu a jedním z nejhlasitějších kritiků řešení migrační krize, jež uplatňuje Evropská unie pod taktovkou německé kancléřky Angely Merkelové. S poněkud akčnější reakcí přispěchal známý bojovník proti islamizaci Evropy Geert Wilders, jehož Strana svobody je aktuálně nejsilnější stranou v Nizozemí. „Musíme okamžitě uzavřít hranice a dostat pod zámek navrátilce ze Sýrie, kteří tam bojovali po boku Islámského státu,“ napsal na svém twitteru.

Britský premiér David Cameron vyjádřil na Twitteru šok z toho, co se v Bruselu událo, a avizoval připravenost Velké Británie Belgii v těžkých chvílích pomoci. Předseda Evropského parlamentu Martin Schulz ve svém tweetu napsal, že by měli obyvatelé Bruselu „zůstat na bezpečném místě a postupovat podle pokynů příslušných orgánů“. Prezident Evropské unie a „polyglot“ Donald Tusk vyjádřil na Twitteru svoji soustrast pozůstalým po obětech teroristického útoku hned v několika světových jazycích. „Evropa vrátí Bruselu jeho solidaritu a pomůže mu se vypořádat s následky teroristického útoku,“ dodal bývalý polský premiér. 

Nejostřeji na svém facebooku reagovala na teroristické útoky v Bruselu europoslankyně za Alternative für Deutschland Beatrix von Storch. „Zdravím z Bruselu. Právě jsme byli evakuováni z budovy Evropského parlamentu. Všude tady krouží vrtulníky a pohybují se vojáci. Sirény jsou slyšet po celém městě. Na letišti a nedaleko hlavního vlakového nádraží zřejmě zemřelo mnoho lidí. Ale samozřejmě to všechno nemá nic společného s ničím,“ zakončila svůj krátký komentář jízlivou poznámkou reagující na obvyklé výroky mainstreamových politiků, kteří po každém teroristickém útoku tvrdí, že nemají nic společného s islámem.

Slovenský europoslanec a šéf liberální strany Sloboda a Solidarita Richard Sulík vložil na své facebookové stránky krátké video, ve kterém vedle vyjádření lítosti nad nevinnými oběťmi zkritizoval Evropskou unii za nedostatečné zabezpečení vnějších hranic. „Skutečně chránit znamená uzavřít a důsledně zabezpečit své hranice a vykázat všechny, kteří naše zřízení ohrožují. Je zapotřebí bezodkladně vykázat všechny cizince, kteří v Evropě páchají trestné činy. Řešením určitě není dohoda s Tureckem, na jehož konci je bezvízový styk pro 75 milionů Turků. I mezi nimi přece mohou být teroristé.“

Na teroristické útoky v Bruselu do dnešního poledne vzhledem k časovému posunu nereagoval na sociálních sítích americký prezident Barack Obama. OSN, která od počátku migrační krize nabádá k solidaritě s uprchlíky, události v Bruselu prozatím poněkud „nesolidárně“ ignorovala a zabývá se na sociálních sítích deštnými pralesy a nedostatkem vody. V porovnání s ostatními evropskými politiky zareagoval se značným zpožděním francouzský prezident Francois Hollande. Na sociálních sítích se jeho reakce objevila až kolem 12:30. Prezident ve svém tweetu vyjádřil solidaritu s Bruselem a zmínil, že „útok na hlavní město Belgie je útokem na celý evropský kontinent“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…