Okamžitě zastavte trestnou operaci proti vlastním lidem, vyzval Putin Kyjev

06.06.2014 22:15

Ruský prezident Vladimir Putin v pátek opět vyzval Kyjev, aby okamžitě zastavil vojenskou operaci proti nespokojeným obyvatelům jihovýchodu Ukrajiny. Pohrozil také opatřeními v případě podpisu asociační dohody mezi Ukrajinou a Evropskou unií. Nicméně dal najevo i určitou spokojenost se záměry, které mu při dnešním krátkém rozhovoru sdělil nově zvolený ukrajinský prezident Petro Porošenko.

Okamžitě zastavte trestnou operaci proti vlastním lidem, vyzval Putin Kyjev
Foto: KPR
Popisek: Český prezident Miloš Zeman se svým ruským protějškem Vladimirem Putinem. Vpravo vzadu prezident USA Barack Obama

„Jak to bude všechno provedeno, jakým způsobem, to s jistotou nemůžu říct, ale přístup se mi celkově líbil. Zdál se mi správný, a jestli se to bude realizovat, pak budou vytvořeny podmínky také pro rozvoj našich vztahů i v dalších oblastech, včetně ekonomiky," řekl Putin při setkání s novináři ve Francii o rozhovoru s Porošenkem.

Varování před podpisem asociační dohody

Pokud jde o vyřešení politické krize na Ukrajině, podle šéfa Kremlu musí Kyjev nejprve zastavit vojenskou operaci vedenou proti tamním obyvatelům. „Je nutné okamžitě zastavit trestnou operaci na jihovýchodě Ukrajiny," zdůraznil.

Ruský prezident před novináři rovněž upozornil, že Rusko patřičně zareaguje na dohodu o přidružení Ukrajiny k Evropské unii. „Jakmile bude dohoda podepsána a vstoupí v platnost, budeme přijímat opatření k ochraně ekonomiky," upozornil Putin. Uvedl také, že Rusko očekává od Evropské komise návrh na obnovení konzultací spojených s řešením hospodářských problémů Ukrajiny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: lze, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…