Okrádání občana, šílené... A nakonec básnička o státu plném volů. Ještě trochu jinak o posledním projevu Miloše Zemana

30.12.2015 7:43

Podle politologa, historika a politika Jana N. A. Berwid-Buquoye prezident Miloš Zeman ve svém vánočním poselství, které pronesl na druhý svátek vánoční, klamal národ. Píše to alespoň ve svém textu pro ParlamentníListy.cz.

Okrádání občana, šílené... A nakonec básnička o státu plném volů. Ještě trochu jinak o posledním projevu Miloše Zemana
Foto: Jan Berwid-Buquoy
Popisek: Jan Berwid-Buquoy

„Současná hlava státu trpí předsudky a zjednodušováním sociálních problémů. Jeho vánoční poselství nemělo s Vánocemi absolutně nic společného. Doslova vědecky umí fabulovat a levným populismem získávat zbloudilé příznivce,“ poznamenává a všímá si jednotlivých výroků hlavy státu. Podle jeho názoru si vše vymyslel, neboť umí být naprosto geniálním baronem Prášilem.

Dr.Dr. Jan N. A. Berwid-Buquoy

  • KDU-ČSL
  • Dr. et Dr. Jan N.A, Berwid-Buquoy
  • mimo zastupitelskou funkci

„Řečník se sice tentokrát ve vánočním poselství smál, ale spíš to připomínalo výsměch českému občanovi než úsměv vstřícný. Navíc, aby si dodal kuráž k budoucím mystifikacím, prohlásil ‚S úsměvem jde všechno líp!‘,“ uvedl Buquoy. 

Následně si povšiml například toho, že Zeman uvedl, že ČR má po Maltě nejvyšší ekonomický růst v EU. „Je to asi tak, jako bychom se nadšeně radovali tím, že v naší vlasti již nemáme žádné lidojedy. I když, v pravdě řečeno, by Zeman všechny novináře nejraději sežral!“ sděluje Buquoy. 

A co Zemanovo prohlášení, že skončila blbá nálada? „Nevím, co tím myslel. Já osobně nikdy ‚blbou náladu‘ nemám, tedy pakliže neposlouchám výroky prezidenta republiky. Proto si dovoluji podotknout, že ‚blbá nálada neskončila‘, nýbrž po vánočním poselství Miloše Zemana teprve začíná...“ sdělil Buquoy a věnoval se i skandinávskému modelu hospodářství, jejž Zeman prosazuje. Dle něj jde o státní socialismus s lidskou tváří.

„V něm jde hlavně o následující: Hlavně pozor, aby někdo nezbohatl!“ říká Buquoy. „Protože se Skandinávie skládá ze čtyř severských států – Dánsko, Švédsko, Norsko a Finsko (někdy je k tomu přičítán i Island) –, neví se tím pádem přesně, co řečník (tentokrát střízlivý) oním ‚skandinávským modelem‘ myslel, neboť ve všech jmenovaných státech to vše probíhá a funguje úplně jinak...“ konstatuje Buquoy. Pokud opravdu platí Zemanova teze, aby Češi platili co nejvíce daní, myslel prý Švédsko.

„Daněmi okrádá stát občana o jeho peníze. Jedná se o jakýsi druh státního loupežnictví. Kdo se odmítá nechat státem oloupit, musí do vězení. Daně jsou jakousi děsivou pokutou za dobře vykonanou práci. Zeman tedy chce, aby Čech byl pokud možno pořádně okraden. Žádný stát na světě nikdy švédský model tzv. ‚šílených daní‘ (crazy taxes) nepřijal. Prezident ho přesto nabízí českému občanovi. Po všech utrpeních zlodějského komunismu má být nyní český občan navíc okraden o své příjmy a úspory. To je socialistická představa bývalého komunisty Zemana,“ dodává Buquoy. 

Původní text ZDE.

„Ceny ve švédských obchodech jsou až o 800 % vyšší než v současné ČR. Nemluvě ani o alkoholu, jehož cena dosahuje astronomických výšek a tím je prakticky normálnímu smrtelníkovi nedostupný. Za těchto okolností by se musela i naše „namazaná hlava státu“ stát abstinentem. Nevím, jak by to nejvýše postavený alkoholik ve střední Evropě snášel!?“ uzavírá otázku švédského systému politik. 

Buquoy si také všímá, že prezident demagogicky straší vlnou imigrantů, ačkoliv zde žádnou nemáme. „Náš problém není imigrace, nýbrž emigrace. Tisíce lidí odchází z vlasti, aby si hledaly lepší pracovní příležitosti v zahraničí. Pakliže tento trend bude pokračovat, první, co se zhroutí, bude naše lékařství a zdravotnická služba, bez níž žádný stát nemůže existovat,“ uzavřel svůj komentář básničkou Památce Ferdinanda Peroutky: „Kde je z volů stát, kde je země nevzdělaná, tam se může stát prezident i ze Zemana.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…