Okradená ,,Bohdalka": Herečce se vrátil její zapomenutý film, viz VIDEO. V novinách z ní dělají hlupačku

24.07.2017 8:23

Ekonom Aleš Michl, jenž působil jako poradce ministra financí Andreje Babiše (ANO), si ve svém dnešním komentáři v MF Dnes dělá částečně legraci z herečky Jiřiny Bohdalové. A její kauza je probírána i v jiných médiích.

Okradená ,,Bohdalka": Herečce se vrátil její zapomenutý film, viz VIDEO. V novinách z ní dělají hlupačku
Foto: Petr Kupka
Popisek: Ekonom Aleš Michl

Herečka Jiřina Bohdalová a pár dalších lidí si totiž koupilo od bankéře obrazy za miliony korun, jenže, jak se pak ukázalo, byly to padělky. Přitom bankéř tvrdil, že se jedná o propadlé zástavy Komerční banky a nabízel je svým VIP klientům. 

„Paní Bohdalová se cítí velice podvedena jak ze strany bankéře, tak ze strany banky. Neměli jsme tušení, že jde o padělek,“ uvedl v této souvislosti advokát Bohdalové Michal Morawski. Bohdalová si koupila celkem tři obrazy za pět milionů korun.

Michl si ve svém komentáři bere na pomoc film z roku 1984 Šéfe, vrať se, v němž si Bohdalová zahrála a setkala se zde s manazaným podvodníkem Pepanem v podání Petra Nárožného. Společně se snaží pronajímat byty, kteří jim vůbec nepatří. Nakonec Bohdalová ve filmu Pepana převeze. 

Více o filmu ZDE.

„Můžeme my všichni vůbec někdy tyhle Pepany převézt?“ zeptal se Michl.

Anketa

Jiří Čunek o Prague Pride: ,,Je to POCHOD SMRTI pro stát, pro Evropu, pro naši civilizaci, když stát bude tyto skupiny podporovat a uznávat jako rodiny". Souhlasíte?

94%
6%
hlasovalo: 19279 lidí

„Pepan z banky, když viděl, že herečce přišla na účet větší suma, nabídl jí, ať investuje do umění. Mimo jiné jí prodal obraz Emila Filly s názvem Zátiší s dýmkou a hrozny za 1,95 milionu. Filla se běžně prodává na aukci. Klidně i za deset milionů a výš. Ale ano, mohou být výjimky. Měla však na to papír s podpisem šéfa privátního bankovnictví banky a razítkem? Nebo jí to nějak Pepan prodal bokem mimo banku, jako podpultovku?“ ptá se následně ekonom. Mluvčí Komerční banky pak podle Michla jakoukoliv účast banky na soukromých aktivitách bývalého zaměstnance striktně vylučuje. 

A Michl vzpomíná, kdo ho kdy oslovil s takto pochybným projektem. „Nikdy nás plně neochrání regulace od strejdy státu. Pepani si vždy něco najdou, jak to budou zkoušet. Základní zásada zní: Když člověk tvrdě maká, aby měl peníze, musí stejně tvrdě přistupovat k tomu, kam ty peníze pak dává. A tohle není klišé. Svět financí a investic totiž vždycky zůstane navenek složitý. S troškou snahy však není tak těžké základní principy investování pochopit,“ zmínil Michl a uvedl, že Pepani zkrátka útočí na blbost. 

„Kousek jí má každý, já i paní Bohdalová, nikdo nerozumí všemu. Příruční slovník jazyka českého z let 1935–1957 definuje blbost jako ‚stav člověka blbého‘ nebo ‚idiotství‘. Píše se zde, že ‚starý unavený rozum lidský umře a blbost a šílenství bude posledním jeho slovem‘,“ uzavřel.

O celé kauze informuje také deník Blesk, kde se sama herečka i vyjadřuje. „Jsem prudce zklamaná, jak jsme byli ochráněni. Je mi trpko,“ říká herečka. Pětačtyřicetiletý bankéř Radek Pokluda podle Blesku vystupoval velmi suverénně, vždy měl připravené všechny dokumenty k podepsání. „Nedal na sobě ani hnutím brvy znát, že by konal za zády banky,“ píše deník. Obchody navíc probíhaly přímo v bance na pražském Václavském náměstí.

Pokluda nyní zmizel, jeho stopy končí na Fidži, kde by se měl slunit se svým životním partnerem. Má se prý za to, že sám o tom, že se jedná o padělky, nevěděl. Co je ale skutečnost, je to, že obraz neměl s majetkem Komerční banky nic společného, neboť Pokluda obrazy kupoval na vlastní pěst prostřednictvím aukcí. 

„Radek Pokluda k obrazům doplňoval vlastní podvodnou legendu o jejich původu a významně navyšoval cenu obrazů, kdy při těchto ‚obchodech‘ vystupoval jako vysoký bankovní úředník a u části obrazů tvrdil, že pochází z propadlých zástav Komerční banky,“ píše se v dokumentu, který má Radiožurnál k dispozici. 

Původní text ZDE.

Mezi dalšími podvedenými jsou podle serveru iRozhlas.cz režisér Ivan Zachariáš nebo ředitel rádia Impuls Jiří Hrabák. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…