Olympijský vítěz Kůrka střílí do odpůrců prezidenta: Cokoliv Zeman učiní, je podle nich špatně. A ten ministr, co má za přátele sudeťáky...

30.10.2016 16:07

Ke kritice prezidenta Miloše Zemana se v rozhovoru pro PrvníZprávy.cz vyjádřil nejstarší český krajský zastupitel, sedmdesátiletý trenér, olympijský vítěz ve sportovní střelbě z her v Mexiku Jan Kůrka. Ten byl zvolen v Plzeňském kraji za koalici Svoboda a přímá demokracie a Strana práv občanů.

Olympijský vítěz Kůrka střílí do odpůrců prezidenta: Cokoliv Zeman učiní, je podle nich špatně. A ten ministr, co má za přátele sudeťáky...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Zeman

Současné dění v politice není pro Kůrku překvapením. „Za rok budou parlamentní volby a volit se bude i prezident a současná hlava státu vadí především těm, kteří jej nevolili. Ať už Miloš Zeman udělá cokoliv, učiní tak podle nich špatně. Kampaň vystupňovaná před oslavou 28. října formou údajně nevyznamenaného příbuzného ministra Hermana jako trest za to, že ministr kultury se sešel s dalajlámou, to dokazuje,“ poznamenal s tím, že celý příběh je nevěrohodný jako samotný ministr. 

„Prezident byl označený za zákeřného obchodníka s metály, který nechce vyznamenat staříka, který jako Žid prošel peklem koncentračních táborů. Proč zrovna na jeho ocenění předtím tak naléhal u prezidenta ministr za KDU-ČSL, bývalý kněz, jenž předtím na srazu sudetských Němců, kteří se nesmířili s výsledky druhé světové války a s právními normami poválečného Československa, je  pozdraví německy jako své přátele? To nikomu divné nepřijde?“ optal se následně Kůrka. Termín 28. říjen byl podle jeho názoru k začátku kampaně kritiky prezidenta vybrán jako nejlepší termín.

Původní text ZDE.

„Vždyť v krátkém čase se připomínají dva svátky, 28. říjen a za pár dnů budeme vzpomínat 17. listopad. Veřejnost prostřednictvím nových médií a televizí osloví pár studentů a nikdo jim nebude zazlívat, že neznají historii obou slavných dnů z let 1918, 1939 a 1989. Pak se s provoláními a vzkazy připojí k neklidu herci podporovaní bývalými politiky a připojí se i ti ze současných politiků, kteří by na tom chtěli získat body,“ poznamenal dále krajský zastupitel.

I když se Zemana zastává, najdou se záležitosti, v nichž s hlavou státu nesouhlasí. „Neměl třeba pár dnů před krajskými volbami jezdit na Zlínsko, a třebaže tam  nabádal všechny občany, aby šli k volbám, jeho kritici si to vysvětlovali tak, že podporuje kandidáty Strany práv občanů. Nemusel by rovněž tak okatě dávat najevo, že si může zapálit cigaretu, kde se mu zlíbí,“ řekl.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…