Omezme vystoupení Alexandrovců a zakažme kozácké spolky, navhruje publicista Jan Urban

05.03.2014 11:51

„Je tragickým historickým faktem, že Rusko okupuje Krym, a otázkou dne není, zda se z něj někdy stáhne, ale jakou část východní a jihovýchodní Ukrajiny k tomu ještě urve,“ obává se na svém blogu na Aktuálně.cz publicista Jan Urban. Podle něj už Vladimír Putin nemůže couvnout, protože za současných okolností už by mu „maršálové v největších vojenských čepicích na světě“ žádný ústupek neodpustili.

Omezme vystoupení Alexandrovců a zakažme kozácké spolky, navhruje publicista Jan Urban
Foto: archiv red, tan
Popisek: Protesty na Ukrajině

Anketa

Schvalujete ruskou okupaci Krymu?

81%
16%
hlasovalo: 31817 lidí

Západ podle něj sklízí plody svého strachu zaměřit se po pádu sovětského bloku na potlačení ruského imperialismu. „V euforii po zhroucení komunistického bloku si západní politici nedokázali představit, že sama bolševická ideologie byla pouhou deviací – právě ruského imperialismu,“ píše někdejší aktivista Charty 77 Urban.

Výsledkem toho je prý Putin, megaloman, který se od první chvíle u moci připravuje na válku. K tomu si prý dokonce stvořil paranoidní fantasmagorii o světovládném spiknutí Západu s Čínou, kterým již více než deset let obhajuje militarizaci hospodářství i propagandistickou mašinerii.

Celý text Jana Urbana ZDE

Pak již publicista přechází k výčtu Putinových hříchů. Vydírání zavíráním plynových kohoutků, propracovaný systém potlačování opozice, anexe Osetie, Abcházie a Podněstří. Všechny tyto akce nesou podle něj mustr, poprvé osvědčený v Československu v roce 1968. Už proto by se podle něj měla Česká republika postavit k celé věci čelem.

„Pro začátek by Česká republika mohla na svém území zakázat činnost kozáckých a podobných spolků, podporujících agresi, stejně jako znemožnit činnost bezpečnostních agentur s ruskými vlastníky,“ plánuje Urban, jak by měla vypadat reakce. Dále by prý nebylo na škodu vyřadit ruské firmy ze soutěží o veřejné zakázky. Stejně tak bychom prý mohli „omezit počet ruských diplomatů“ a udělat několik dalších symbolických kroků. Jako příklad uvedl: „Omezit vystoupení vojenských pop ansámblů, jako jsou Alexandrovci – a vyzvat k podobným symbolickým krokům i partnery v Evropské unii a v Severoatlantické alianci.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…