Omluva? Andrej Babiš začal šířit, že hejtman Novák „mastil ruletu za hotové“

28.09.2016 10:06

V úterý rozhodl soud v kauze žaloby ostravského hejtmana Miroslava Nováka na ministra financí Andreje Babiše. Ten se podle rozsudku má hejtmanovi z koaličně partnerské ČSSD omluvit za ostrá slova na jeho adresu. Babiš to odmítl, proti rozsudku se okamžitě odvolal a Novákovi naložil na sociálních sítích.

Omluva? Andrej Babiš začal šířit, že hejtman Novák „mastil ruletu za hotové“
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Na kampani ANO

Vše začalo v srpnu 2015, když ministr Babiš hovořil v České televizi a hejtmana Moravskoslezského kraje napadl kvůli průmyslové zóně v Karviné. Ta podle něj byla Novákovým „kšeftem“ a „tunelem“.

O měsíc později si ještě přisadil, když Nováka přirovnal k bývalému středočeskému hejtmanovi ČSSD Davidu Rathovi, odsouzenému za korupci. „Rozdíl mezi hejtmanem Novákem a Rathem je asi takový, že Nováka neodposlouchávali, jinak by dopadl stejně,“ zaznělo z ministrových úst v televizi Prima.

Novák na Babiše následně podal žalobu. Ta skončila výrokem soudu, že slova o kšeftu a tunelu byla dehonestující, a ministru Babišovi bylo uloženo, aby se Novákovi omluvil ve třech stanovených denících.

Babiš se omlouvat odmítl a okamžitě se proti rozsudku Obvodního soudu pro Prahu 2 odvolal. Zopakoval, že Nováka považuje za jeden ze symbolů korupce v krajích.

Novákovi k úspěchu u soudu naopak okamžitě pogratuloval předseda ČSSD, premiér Bohuslav Sobotka. Ten hejtmana ocenil, že se „nenechal zastrašit hnojometem A. Babiše a trval na spravedlnosti“.

Andrej Babiš se ovšem podáním opravného prostředku neuspokojil a na hejtmana útočil dále. Tentokrát na své oblíbené platformě sociálních sítí, na které si se svými oponenty s oblibou vyměňuje invektivy.

Tentokrát však nestvořil nic vlastního, pouze sdílel názor uživatele jménem Karel Hrubeš, který si při sledování hejtmana Nováka vzpomněl na jeho dřívější nepříliš šťastné vystoupení v televizním vysílání.

„Pořád mám před očima ty záběry z Reportérů ČT, jak pan hejtman Novák mastí ruletu za hotový. Tomuhle se dá těžko věřit...,“ napsal Hrubeš a nasdílel Babiš.

Zmíněné vystoupení hejtmana Miroslava Nováka v investigativní relaci Marka Wollnera proběhlo 2. 2. 2015. V reportáži nazvané „Ostravský Janoušek“ byl hejtman předveden při hazardní hře. Redaktor se jej vyptával: „Vy hráváte rád ruletu?“ Načež hejtman odpověděl, že se velmi rád České televizi vyjádří, ale v přímém přenosu.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…