Onderka terčem posměchu. Parodující obrázky kolují po internetu

23.09.2012 17:38

Tak tohle se brněnskému primátorovi Romanu Onderkovi nelíbí. Sociální sítě zaplavily satirické napodobeniny jeho vlastní volební kampaně. A tisíce brněnských obyvatel se baví na jeho účet.

Onderka terčem posměchu. Parodující obrázky kolují po internetu
Foto: Archiv
Popisek: Primátor Brna Roman Onderka při projevu v Moravské národní galerii

Onderka si bude pravděpodobně dlouho vyčítat, s jakým volebním heslem se rozhodl vyrazit do předvolebního boje. Jeho volební slogan zní – Brno není jen město, je to životní styl. U tohoto sloganu je pak vyfotografován portrét usmívajícího se Onderky. Pozadí jeho fotografie je vytvořeno z reprezentativních míst města Brna.

Jenže, kdo zná Brno, ví, že tohle město má i svou temnou stránku. Proslulý Bronx Brna, ulici Cejl, bezdomovce a opilce před hlavním nádražím a další brněnské speciality. Na ty se zaměřil satiristický web zitbrno.cz. Onderka svým původním sloganem satiristickému webu přímo nahrál. Ten vyzývá všechny uživatele, aby se připojili a udělali si z Onderky legraci. Každý si nyní může na jeho volební banner vložit své vlastní pozadí.

Za sloganem Brno není jen město, je to životní styl a za usměvavou tváří primátora, se tak objevil náhle přeplněný odpadkový koš, pozadí s bezdomovci, žena s revolverem nebo opice. Postup je jednoduchý. Stačí nahrát soubor z počítače, kliknout na “Vyrobit životní styl“ a nový předvolební banner Onderky je hotový. Pravda, primátora by ve většině případů asi nepotěšil.

Brno má novou zábavu: Tvoří životní styl

Jednoduchá aplikace si získala za krátkou dobu svého fungování tisíce příznivců. Zdá se, že brněnští obyvatelé klikají a tvoří životní styl jako o život. Na sociálních sítích přibývá stovky podobných koláží.

Že primátor nemá stejný smysl pro humor jako recesisté z Brna, je téměř jisté: “Fotografie mé osoby, která byla stažena z mých soukromých webových stránek, se ocitla na pozadí rádoby kreativních vtipálků a zejména recesistů. Výsledné fotokoláže jsou dle mého jen ukázkou míry vkusu, ale i životního postoje samotných autorů,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz Onderka.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Irena Ševelová

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jahody o 20 Kč dražší než v roce 2023. Sýry a konzervy také. Proč? „Musí přitlačit na pilu.“

18:35 Jahody o 20 Kč dražší než v roce 2023. Sýry a konzervy také. Proč? „Musí přitlačit na pilu.“

Sýry opět podražily. A také třeba tradiční nakládaná zelenina či ovoce. Jahody jsou třeba o 20 Kč dr…