Ondřej Neff k nástupu policie na Babiše

12.08.2017 8:11

K aktuální kauze kolem Andreje Babiše a Jaroslava Faltýnka (oba ANO) ohledně vydání k trestnímu stíhání ve věci Čapího hnízda se vyjádřil i šéfredaktor serveru NeviditelnýPes.cz Ondřej Neff.

Ondřej Neff k nástupu policie na Babiše
Foto: David Hora
Popisek: Andrej Babiš

„Policie požádala Sněmovnu o vydání Andreje Babiše a Jaroslava Faltýnka kvůli trestnímu stíhání stran Čapího hnízda. Sněmovna se případem bude zabývat za týden a poté bude policie vyšetřovat něco, co měla vyšetřit už dávno,“ zkonstatoval Neff s tím, že miliardář měl zapotřebí sešvindlováním majetkových vztahů svého podniku Čapí hnízdo vydyndat z unijních peněz padesát milionů korun.

„Rozruch kolem toho utichl právě proto, že si policie seděla na rukách. I o tom se přece psalo. Proč policie nekoná? Ta jediná mohla vnést jasno: je to trestný čin anebo legálně proveditelný fígl? Nechutná praktika by to byla v každém případě, zrovna tak jako trik s korunovými dluhopisy. Jenže policie si na rukách seděla a uvolnila je teď,“ dodal Neff.

  • Původní text ZDE

Podle jeho slov nemá smysl se v současné době dohadovat, zda je to součást volebního boje. „Vyšetřování je zde a využívat toho faktu budou obě strany. Babiš hned začal s povykem, že politici po něm jdou, a jeho protivníci ho budou prezentovat jako gaunera. Přesvědčení budou ještě přesvědčenější, jak to vnímají ti lhostejní a jak to na ně zapůsobí, se uvidí při volbách,“ zmínil Neff. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…