Ondřej Neff překvapivě k šokující informaci, kterou šíří Ransdorf o Ukrajině

17.02.2015 15:21

Europoslanec za KSČM Miloslav Ransdorf v neděli přišel s informací, že v debalcevském kotli na východní Ukrajině je separatisty obklíčeno i 2200 vojáků ze zemí NATO. Novinář Ondřej Neff se tomu věnuje na svém serveru Neviditelný pes s tím, že pokud se to potvrdí, bude mít věc velmi vážné důsledky.

Ondřej Neff překvapivě k šokující informaci, kterou šíří Ransdorf o Ukrajině
Foto: wikipedia.org
Popisek: Ondřej Neff

„V debalcevském kotli je obklíčeno 6–8 tisíc vojáků, z nich je 2 200 mužů ze zemí NATO. Více než čtvrtina celkového stavu!  Asi stovka mužů je z amerických speciálních jednotek, asi 100 britských výsadkářů, kolem stovky lidí z francouzské cizinecké legie, přibližně 100 vojáků z Polska, 30 Izraelců, 30 Chorvatů, dále tam jsou naverbovaní Litevci, Estonci, kosovští Albánci, Gruzíni, Bosňané, Turci, Švédové, Finové, Dánové (Němec ani jeden). Opravdu pestrá sestava bojovníků za svobodnou a demokratickou Ukrajinu, že?“ uvedl v neděli europoslanec.

Podle Ondřeje Neffa je velmi pravděpodobné, že kotel u Debalceva padne a obklíčené vojáky separatisté zajmou. „Pokud by měl mít Ransdorf pravdu, bude to mít velmi vážné politické důsledky. Těžko posuzovat takzvanou veřejnou náladu v Evropě. Nicméně je jasné, že se ukrajinské vedení intenzivně snaží zatáhnout Evropu a NATO do svého sporu,“ píše Neff.

Soudný člověk prý vidí neudržitelnost unitárního modelu Ukrajiny a takto stanovený cíl zápasu je dle Neffa nereálný. „Poslední minská dohoda naznačila směr, který se zdá být realistický – nárazníkové pásmo oddělí sporné strany a po skončení bojů, pokud bude dobrá vůle, se najde statut východní Ukrajiny,“ míní novinář s tím, že vzorem by mohlo být například rozdělení Kypru.

„Jestliže separatisté slavně předvedou mezinárodnímu tisku zajaté americké a britské výsadkáře a francouzské cizinecké legionáře, rozumí se tedy příslušníky americké, britské a francouzské jednotky, nikoli dobrodruhy táhnoucí za dobrodružstvím, pak to bude pro Ransdorfa velká satisfakce,“ podotýká novinář Ondřej Neff s tím, že pokud se ta informace nepotvrdí, Ransdorf se pouze zesměšní a zařadí se po bok okrajových pisálků, kteří si vymýšlejí, jen aby nalákali čtenáře.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: rp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…