Ondřej Neff se tvrdě obul do Zelených: Kdo s nimi nesouhlasí, je reakcionář

22.05.2016 16:24

Publicista Ondřej Neff napsal na serveru Neviditelný pes úvahu k rakouským prezidentským volbám. Jde však proti proudu, nezajímá se ani tak o Norberta Hofera, jako spíše o jeho protikandidáta a expředsedu rakouských Zelených Alexandera Van der Bellena. Neff konstatuje, že dnešní Zelení se chovají jako před pár desítkami let komunisté.

Ondřej Neff se tvrdě obul do Zelených: Kdo s nimi nesouhlasí, je reakcionář
Foto: hns
Popisek: Ondřej Neff

Rakušané dnes ve druhém kole volí prezidenta. Odhady předpokládají těsný souboj a vysokou volební účast. Možná se bude čekat až do sečtení posledních hlasů ze zahraničí. Vládní lidovci a sociální demokraté v prvním kole voleb vybouchli, takže v kole druhém proti sobě stojí kandidáti rakouských Svobodných a Zelených.

V celé řadě médií se ozývají varovné hlasy, že je Hofer populista a je třeba si na něj dát pozor. Proč, ptá se Neff. Protože má větší podporu voličů, než bývá obvyklé? Možná. Málokdo si ale všímá kandidáta Zelených Alexandera Van der Bellena. Ten tvrdí, že Zelení prezentují v Rakousku pokrok, zatímco jeho soupeř Hofer je zpátečník.

Celý text najdete zde

„Zelení hrají v současné společnosti velmi obdobnou roli jako komunisté v epoše minulé. Jsou to vykonavatelé jediné pravdy a jen oni a nikdo jiný není správcem této pravdy. Ústřední současný bod jejich učení je iracionální, a přitom si hraje na vědeckost – ano, Marx byl vědec a komunismus si dal přílepek vědecký komunismus. Zelení sociální inženýři jsou tu od toho, aby ovlivňovali počasí. Podporuje je věda, konkrétně část klimatologů existenčně závislých na grantech, tedy na penězích ze státní pokladny. Kdo je proti, je reakcionář,“ píše Neff.

Volby v Rakousku budou mít podle autora vliv na celou EU včetně nás, ale případné Hoferovo vítězství bychom si neměli malovat na růžovo. Češi ostatně z historie vědí, kam až to může vést, když se k moci dostane politik hrající na nacionalistické vlny. I Adolf Hitler byl Rakušan.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…