Ondřej Neff varuje: S Milošem Zemanem přijde to nejhorší

25.04.2021 8:30

Předseda ODS Petr Fiala volá po vyslovení nedůvěry vládě Andreje Babiše (ANO). Publicista Ondřej Neff před tímto nápadem důrazně varuje, neboť cítí, že z pádu Babišovy vlády by těžil především prezident Miloš Zeman, což rozhodně není dobrá zpráva pro Českou republiku.

Ondřej Neff varuje: S Milošem Zemanem přijde to nejhorší
Foto: wikipedia.org
Popisek: Ondřej Neff

Pravicová koalice ODS, lidovců a TOP 09, koalice Spolu, volá po vyslovení nedůvěry vládě. Publicista Ondřej Neff k tomu na serveru Neviditelný pes napsal, že to není příliš rozumná strategie, protože v konečném důsledku dá do rukou více moci prezidentovi Miloši Zemanovi a ten si nenechá ujít příležitost, aby šéfa pravicové koalice Spolu Petra Fialu znemožnil. A Zemanovi voliči ještě prezidentovi zatleskají.   

„To, co chystá Petr Fiala, to je cesta k vítězství Miloše Zemana. Ano, já to budu vnímat jako nástup toho nejhoršího, co v politické scéně je. Pak je tu ale nezúčastněná, politicky neutrální až netečná většina a neuvidí kolaborantského klauna, ale vítěze politického souboje a za klauna bude pokládat Petra Fialu. Na té samolepce bude napsáno TEN, CO VYHRÁL NAD OPOZICÍ a bude ji mít na čele Zeman. Fiala bude mít samolepku LOSER. Takže, za klauna ho mám už teď,“ konstatoval Neff.

Problém je podle Neffa v tom, že Miloš Zeman je zastáncem zahraniční politiky „všech azimutů“, tedy politiky vstřícné i k Rusku a k Číně, je zastáncem politiky mostu mezi Východem a Západem. Podle Neffa dovedla představa Česka jako mostu tuto zemi v minulosti do tragické situace.

„Potíž je v tom, že volič Miloše Zemana, a ten je mnohdy volič ANO, nevnímá zemanovštinu jako kolaboraci s Ruskem. Blouznivá idea ‚politiky všech azimutů‘ je v Česku zažraná jako svrab a ta nejspíš velmi zmírní eventuální škody, které by nastaly, kdyby se kormidla ujal definitivně Miloš Zeman. To jsou ty mýty o mostech mezi Východem a Západem, mýty o tom, že vakcíny a atomové elektrárny nemají co do činění s politikou. Jsou zde, jsou všude, jako miny. Nedupejme mezi nimi,“ varuje své spoluobčany Neff.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…