Oni si myslí, že sociální dávky mají od Alláha. Ať si je Merkelová nastěhuje domů. Budeme bojovat... V Praze se zrodila „Pevnost Evropa“

24.01.2016 15:15

REPORTÁŽ Uprchlíci dostávají v Evropě sociální dávky a myslí si, že je to od Alláha. Měli by si uvědomit, a je třeba jim to stále opakovat, že to bohatství pochází z práce Evropanů. Tak se vyjádřil představitel polského hnutí Ruch narodowy Krzysztof Caputa. Byl jedním z nespočtu lídrů evropských anitiislámských hnutí, kteří jednali v Roztokách u Prahy. Dali si i společný název, který vymyslela exposlankyně Jana Volfová.

Oni si myslí, že sociální dávky mají od Alláha. Ať si je Merkelová nastěhuje domů. Budeme bojovat... V Praze se zrodila „Pevnost Evropa“
Foto: Jan Rychetský
Popisek: V Roztokách u Prahy se setkali představitelé evropských protiislámských hnutí. Nazvali se Pevnost Evropy

„My jsme Pevnost Evropa,“ provolávají na kameru anglicky a pak německy představitelé evropských protiislámských hnutí, kteří se sešli nedaleko Prahy. Ve velkém sále hotelu Academic v Roztokách se za zavřenými dveřmi domlouvali na demonstraci proti islamizaci Evropy, která by měla proběhnout 6. února ve čtrnácti zemích starého kontinentu. ParlamentníListy.cz se sice dostaly do sálu až po jednáních, ale i tak se leccos dozvěděly.

Od Itálie po Estonsko

V Roztokách se sešla různá protiislámská hnutí. „V Estonsku nyní neprožíváme stejně kritickou situaci jako přátelé v Německu, ale protože spolupracujeme s Finy, uvědomujeme si, že ochrana Evropy je společným cílem,“ nechala se slyšet představitelka Konzervativní lidové strany Maria Kaljustej. V sále se kromě obligátních angličtiny a češtiny hovořilo také polsky, německy, slovensky a bulharsky. Zakladatel prvního a největšího, tedy německého hnutí Vlastenečtí Evropané proti islamizaci Evropy (Pegida), Lutz Bachmann prohlásil, že nikdy neposkytl žádný rozhovor a tak to i zůstane. ParlamentníListy.cz odkázal na mluvčí Pegidy Tatjanu Festerling (rozhovor s ní zveřejníme následující týden - pozn. red.).

Nicméně úplně všichni se nedostavili. Představitelé italské regionální strany Lega Nord prý zůstali stát na dálnici. Poslali fotku, jak parkují za kamionem, který je roztažen napříč dálnicí. Alpy jsou prostě nevyzpytatelné. Se Švýcary a Francouzi zase proběhla videokonference. „Jednali jsme o organizačních věcech a o další budoucnosti. Nepotřebovali jsme u toho kamery, chtěli jsme v klidu pracovat,“ sdělila místopředsedkyně Bloku proti islámu Jana Volfová. Právě ona pak v hloučku ostatních, když se bavili o zastřešujícím názvu pro tento svaz antiislámských hnutí, spolků a stran, navrhla Pevnost Evropa, což se setkalo s téměř stoprocentním souhlasem.

K Merkelové domů

„To jste ale slyšel něco, co ještě není úplně domluveno. Jde o námět, ale všichni s ním souhlasili,“ podotkla později pro ParlamentníListy.cz Volfová a pevně dodala: „Dnes se lidé nejvíc bojí o bezpečí svých dětí a rodin. Když se dovědí, co si Němci zažívali v Kolíně nad Rýnem, kde byly znásilňovány ženy, tak se jim nedivím. Bojí se, že Evropa podlehne islámu. Ne tím, že by neměla sílu bojovat, ale že nemá chuť bojovat. Nicméně my tu sílu a chuť máme.“

A jak Volfová nahlíží na nový plán Angely Merkelové – vytvořit tzv. kontingenty EU, pomocí nichž budou migranti bezpečně a legálně rozváženi z Turecka po celé Evropské unii? „Ať si je paní Merkelová odveze k sobě domů a skládá si je tam ve vrstvách. Nebo ať pro ně postaví vlastní sídliště. Jsem proti jakémukoliv takovému hazardování s Evropou. Ta by se měla vrátit k suverénním státům, tedy před Lisabonskou smlouvu. Evropa před ní byla mnohem lepší. Všichni se museli dohodnout a ne, že jeden mohl přehlasovat druhého. V Bruselu by neměli rozhodovat o tom, jaké mají být okurky, jak má vypadat záchodová mísa anebo diktovat kvóty na uprchlíky,“ odpověděla.

Čtení z tiskovin

Na jednom ze stolků ležely různé tiskoviny k rozebrání. Národní listy, společné noviny Bloku proti islámu a Úsvitu-Národní koalice. Hlavní titulek se hezky rýmuje: „Brusel je nám na nic, chceme ochranu hranic.“ Podle jednoho z článků vláda odmítla nespočet protimigračních návrhů dvou výše zmíněných subjektů. Například novelu zákona, podle níž by do věznic, armády a škol mohly církve jen se souhlasem policie, či po vzoru USA nebo Austrálie návrh zákona o detenčních centrech pro nelegální migranty v cizích státech, podle kterého by byli migranti odstěhováni za hranice EU a tam by si počkali na rozhodnutí o udělení nebo odmítnutí azylu.

Z brožury Billa Warnera Právo šaría pro nemuslimy, kterou vydalo Centrum pro studium politického islámu v Brně, se totiž právo šaría začíná po Evropě rozpínat nekontrolovatelným způsobem. Podle tiskoviny jsou například znásilnění spáchaná muslimy v některých částech Švédska tak častá, že švédská vláda zakázala policii při vyšetřování shromažďovat jakékoliv údaje, které by poukazovaly na islám. Nicméně znásilnění je prý součástí islámské doktríny uplatňované vůči nemuslimským ženám.

Mgr. Jana Volfová

  • ČSSD
  • předsedkyně strany Česká Suverenita, učitelka
  • mimo zastupitelskou funkci

Dávky nejsou od Alláha

Za polskou stranu se jednání v Roztokách zůčastnili předáci národního hnutí Ruch narodowy. „V Polsku nemáme takové problémy s islamizací jako ve Švédsku či Německu. Islamisté se snaží zavést v evropských zemích právo šaría a zničit naši kulturu. Snaží se na nás tlačit, abychom žili jejich způsobem. Třeba evropské ženy jsou nuceny k tomu, aby chodily v hidžábech. Tito lidé dostávají v Evropě sociální dávky a myslí si, že je to od Alláha. Měli by si uvědomit, a je třeba jim to stále opakovat, že to bohatství pochází z práce Evropanů,“ sdělil ParlamentnímListům.cz Krzysztof Caputa s tím, že protiislámských demonstrací ve Varšavě se většinou účastní na deset tisíc lidí.

Podle něj je nová polská vláda pro zemi požehnáním: „Začala dělat ryzí polskou politiku. Předchozí vlády se chovaly jako otroci, pouze kopírovaly německou politiku. Většina médií u nás patří německým kapitálovým skupinám a ty se nám přes ně snaží vnutit vlastní názory a politiku. Když jsem byl na demonstracích v Ostravě nebo v Košicích, lidé si stěžovali na to samé. Je to jako přehrávat pořád stejnou desku. Chtějí z nás mít šedou masu, znormalizovat nás. Musíme být silní. Já respektuji, že jste Čech, vy respektujete, že jsem Polák a tak to má být."

Pražská deklarace

Společně účastníci schválili takzvanou Pražskou deklaraci. Měla by být základem jednotného postupu zúčastněných evropských zemí při společném tlaku na evropské elity při řešení současné migrační krize a narůstajícího nebezpečí islamizace Evropy. Jednotliví lídři pak na pódiu do kamery namluvili spoty vyzývající k účasti na celoevropské demonstraci. To už ze sálu odešli tlumočníci a vše se začalo balit. Nakonec přišlo hromadné prohlášení: "We are fortress Europe" a "Wir sind Festung Europe".

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…