Oni volí Tomia, lháři jedni! Takto se Schwarzenberg a Gazdík dnes zlobili po svém neúspěchu

04.12.2013 14:01

Poslanci nově zvolené sněmovny si ani napodruhé nezvolili čtvrtého místopředsedu. O funkci se ucházel Tomio Okamura (Úsvit) a Petr Gazdík (TOP 09). Ani v jednom z obou kol volby nedostal žádný z kandidátů potřebnou většinu hlasů.

Oni volí Tomia, lháři jedni! Takto se Schwarzenberg a Gazdík dnes zlobili po svém neúspěchu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

V prvním kole volby získal Okamura 69 hlasů, Gazdík 74, ve druhém pak Okamura 75 hlasů a Gazdík 87. Zprávu o tom přinesl internetový deník Novinky.

„Pro dnešek je volba místopředsedů ukončena. Bude se začínat nanovo, proběhne třetí volba,“ konstatoval předseda volební komise Martin Kolovratník (ANO).

Místopředseda TOP 09 a neúspěšný uchazeč o post z minulé volby Miroslav Kalousek požádal frakce ve sněmovně s výjimkou Úsvitu, aby podpořily jejich kandidáta Petra Gazdíka s poukazem na to, že TOP 09 je čtvrtým nejpočetnějším subjektem ve sněmovně a zasloužila by si tak podle něj zastoupení v jejím vedení.

Kalouskův komementář výsledku 1. kola ZDE

ANO volí Tomia

Nový kandidát TOP 09 na místopředsedu sněmovny Petr Gazdík řekl, že se nebude podpory doprošovat. „Problém je v tom, že poslanci ANO volí Tomia a lžou,“ řekl. „Já se nikoho doprošovat nebudu,“ dodal.

Podobný názor vyslovila i poslankyně TOP 09 Markéta Adamová. „ANO si hraje svoje hry, nikdo nedodržuje dohody. Není to zrovna dobrý signál pro voliče, kteří dali hlas ANO v domnění, že budou politiku dělat lépe.“ Podle předsedy strany Karla Schwarzenberga je volba „naprostý úpadek politické kultury“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…