Ono se toho v protektorátu zas tolik nedělo. Škoda, že soužití Čechů s Němci skončilo, řekla Babišova ministryně Válková

24.03.2014 10:01

Ministryně spravedlnosti Helena Válková je přesvědčená, že chce ve svém resortu něco dokázat. Je tam totiž zatím krátce a ještě nestihla nic předvést. Odejít z vlády by ji tak nedonutil ani fakt, že byl Andrej Babiš (ANO) agentem StB. Sice by jí to mrzelo, ale práce a její výsledek je pro ni důležitější.

Ono se toho v protektorátu zas tolik nedělo. Škoda, že soužití Čechů s Němci skončilo, řekla Babišova ministryně Válková
Foto: ANO
Popisek: Ministryně spravedlnosti Helena Válková

Anketa

Myslíte si, že kvůli Putinovi vypukne válka?

7%
93%
hlasovalo: 23819 lidí

Ministryně spravedlnosti se ve velkém rozhovoru pro server Echo24.cz zmiňuje o vzájemném vztahu s ministrem financí Andrejem Babišem. S ním má Válková zatím velmi dobrou zkušenost, jak tvrdí. „Od úplného začátku naší spolupráce mi nikdy nezasáhl do ničeho, co dělám. Ani větou,“ tvrdí ministryně a dodává, že se k ní chová „nesmírně korektně“.

Kdyby se ukázalo, že Babiš spolupracoval s StB, bylo by to podle Válkové především otázkou jeho vlastního svědomí. „Takový nález soudu by mě asi velmi mrzel, ale svůj úkol bych plnila dál,“ řekla serveru Echo24.cz ministryně. „Dál bych pokračovala na ministerstvu, protože jsem tam ještě nic nestačila předvést,“ dodává s tím, že jí jde o návrat důvěry veřejnosti ve spravedlnost. Alespoň o pár centimetrů.

V protektorátu se tolik nedělo

Babiše by Válková tedy příliš nesoudila. „Vzhledem k tomu, že já taky nejsem bílý sníh vzhledem ke své minulosti před rokem 89, kdy jsem byla členkou strany, tak rozhodně nebudu ta, kdo první hází kamenem,“ uvědomuje si. K tomu navíc uvažuje o vstupu do hnutí ANO. „Zatím mě docela přesvědčuje činnost kolegů v poslaneckém klubu, že by to mohla být strana, která si zaslouží mou důvěru,“ řekla pro Echo24.cz.

Ministryně se v rozhovoru dotýká i svých kořenů, které má částečně v Německu. O odsunu německého obyvatelstva si myslí to nejhorší. „Chápu, že to byla reakce na to, co se zase Čechům dělo předtím, ale ono se toho v protektorátu zas tolik nedělo,“ tvrdí Válková a dodává: "Chci říct, že je prostě hrozná škoda, že česko-německé soužití skončilo, a neříkám, že Němci na tom nenesou vinu."

Co přesně řekla ministryně? Čtěte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…