Operátoři chtějí odškodné od telekomunikačního úřadu. Rozhoduje prý pomalu

12.05.2013 21:58

Český telekomunikační úřad (ČTÚ) čelí kvůli pomalému řešení sporů o vyúčtování telekomunikačních služeb požadavkům na odškodnění ve výši více než 15 milionů korun. Účastníci sporů požádali podle serveru E15.cz o odškodnění v 900 případech.

Operátoři chtějí odškodné od telekomunikačního úřadu. Rozhoduje prý pomalu
Foto: Archiv
Popisek: Mobilní telefon - ilustrační foto.

Řešení sporů o neuhrazené platby za telefonní služby komplikuje převod agendy z Českého telekomunikačního úřadu na obecné soudy. Novelu komunikačního zákona totiž teprve schvalují poslanci. ČTÚ navíc na začátku tohoto roku na nařízení vlády snížil počet zaměstnanců věnujících se sporům na polovinu.

Většina sporů je už po lhůtě

Na úřadě v současné době leží přes 370 tisíc nevyřešených sporů, z toho je asi 330 tisíc již po lhůtě, ve které měly být vyřešeny. Celková dlužná částka činí podle operátorů asi 4 miliardy korun.

Za rok 2012 vydal  ČTÚ ve sporech o vyúčtování telekomunikačních služeb podle informací serveru E15.cz 69 tisíc prvostupňových rozhodnutí. V jednom sporu průměrně rozhodoval o 8 260 korunách.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…