Opět je veselo: Martina Konvičku pověsili na mešitu. A aktivista účtuje s „bojem proti nenávisti“

16.05.2016 7:12

Zakladatel spolku Svoboda a síla a zastupitel městské části Brno-Bystrc Viktor Lošťák se na svém blogu na serveru iDNES.cz zamyslel nad iniciativou HateFree. Upozornil též na krok, který měl být v Londýně podniknut vůči Martinu Konvičkovi.

Opět je veselo: Martina Konvičku pověsili na mešitu. A aktivista účtuje s „bojem proti nenávisti“
Foto: bystrcaci.cz
Popisek: Viktor Lošťák

„Jak dlouho trvalo po každém údajném incidentu s údajně politickým pozadím iniciativě HateFree, jejímž posláním je (údajně) mírnit nenávist ve společnosti, než začali křičet o neonacistickém, xenofobním, rasistickém útoku? Většinou do pár hodin, někdy i dříve. Někdy jsme se o takových útocích dozvídali rovnou od aktivistek, které nám celý příběh věrně dle své fantazie přes média povyprávěly. A kde je HateFree teď? Kde jsou jeho plamenná prohlášení proti politickému násilí? HateFree mlčí,“ pozastavuje se Lošťák. Řeč je o provokaci jistého Míly Hájka, který muslimy upozornil na Martina Konvičku. Na plakátu, který vylepil na zeď londýnské mešity, vyzývá radikály k tomu, aby mu napravili hlavu. 

Snad vadí, že nynější incident je tak dobře a prokazatelně zdokumentován. Že pachatel není imaginární, ale velmi skutečný, že dokonce ještě jásá nad tím, co udělal, na sociálních sítích. A není v tom jásání sám. Prostě je to celé asi moc očividné, HateFree má zkrátka radši něco mlhavějšího. Nebo ne?“ ptá se k HateFree Lošťák.

Podle něj se HateFree takto ukazuje jen v tom nejjasnějším světle. Ukazuje tak, že je indoktrinačním nástrojem ve prospěch jednoho politického směru, který přímo vytváří. „Vždyť iniciativa HateFree nemůže být neutrální a apolitická, už proto, že její lidé jsou všichni typičtí neomarxisté,“ myslí si. Podle něj HateFree přináší do společnosti nenávist. 

HateFree opravdu pracuje s nenávistí ve společnosti. Jen ji nemírní, ale rozdmychává. Je od samého začátku – ne chybou, programově – zřízená proto, aby násilí do společnosti vnesla.

„Ve společnosti neexistovala žádná nenávist, dokud se proti ní nezačalo bojovat. Myslím žádná skutečně hrozivá míra nenávisti. Ano, vždy tu byla místa sociálního střetu, odkud čas od času zazněla silná nespokojenost v soužití místních skupin lidí. Tehdy to bylo, jako v každé realisticky smýšlející, rozumné společnosti, důležitým signálem, příznakem problémů. Někdo někde s něčím nesouhlasí a dává to najevo. Jen dokud nepřišla tahle politická skvadra hrůzy a nerozhodla se, že nesouhlas obyvatel nazve nenávistí,“ uvedl.

Míla Hájek: Muslimové, běžte Martinu Konvičkovi napravit hlavu

Podle něj je HateFree manipulačním nástrojem neomarxistických skupin, nástrojem ovlivňování veřejného mínění, jež si veřejnost sama platí.

Původní text ZDE.

„HateFree z oponentů dělá zločince a na ně je útok už morálně ospravedlnitelný. Bylo jen otázkou času, kdy se nějaká vadná duše toho alibi chopí a zakryje si jím svědomí,“ uzavírá s tím, že je nutné těmto iniciativám co nejdříve ukončit veškeré financování z veřejných zdrojů. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…