Opět z Humlova Facebooku na téma Petra Kvitová: Až budete potřebovat novou silnici, zajeďte si do Monaka

11.07.2014 18:08

Sociálnědemokratický poslanec Stanislav Huml (ČSSD) se na svém facebookovém profilu dál věnoval kauze přestěhování Petry Kvitové do Monaka. Slavná tenistka tak učinila kvůli tomu, že v Monaku bude platit nižší daně, než by musela platit v České republice. Huml o tom rozvířil debatu tím, že na sociální síti vyjádřil souhlas s textem Daniela Rovného, který v této souvislosti označil Kvitovou za „špínu“.

Opět z Humlova Facebooku na téma Petra Kvitová: Až budete potřebovat novou silnici, zajeďte si do Monaka
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Poslanec Stanislav Huml

„Petro, jsi skvělá tenistka, ale jako člověk jsi špína! Obdobné jednání třeba Německá spolková republika pečlivě vyhledává a trestá nepodmíněným trestem a propadnutím majetku,“ citoval Rovného slova Huml na svém facebookovém profilu s tím, že tak expresivní vyjádření by nepoužil, ale jinak s ním souhlasí.

Zároveň pro srovnání uvedl, že zatímco sazba daně pro bohaté je v ČR 22 %, v Belgii je to 50 %, ve Francii 40 %, v Nizozemí 52 % a v Polsku nad 4 0%.

„Takže až budete chtít důchody, školy, silnice a já nevím co všecko se z daní platí, (VŠECKO), můžete si pro ně zajet do toho Monaka a jinde. Takových chudých Čechů je tam víc, určitě vám něco dají, připomenete jim, že se tu narodili, chodili do škol, sem tam marodili atd.,“ podotkl k tomu Huml na svém Facebooku.

Připomněl také, že v Německu je trestné, pokud se někdo kvůli placení nižších daní přihlásí k pobytu v daňovém ráji, například právě v Monaku, a přitom většinu času tráví v Německu.

Zároveň pochválil policii za to, že dopadla pachatele, který tenistce Kvitové telefonicky vyhrožoval násilím a smrtí. Přestože mají policisté platy snížené o 10 %.

Co během pátku napsal na Facebook Stanislav Huml:

Asi nazrál čas uvést věc na pravou míru. Včera jsem uveřejnil odkaz na článek Petra Pospíchala, který jsem přebíral od Daniela Rovného s tímto textem:
Dobrý koment Daniel Rovný: "Lépe bych své pocity vyjádřit nesvedl. Ano trénovala ve sportovištích postavených z daní chudších obyvatel, aby jako bohatší se mohla daním vyhnout. Petro jsi skvělá tenistka, ale jako člověk jsi špína! Obdobné jednání třeba Německá spolková republika pečlivě vyhledává a trestá nepodmíněným trestem a propadnutím majetku."
Text Daniela nyní uvozuji uvozovkami. Není a nebyl můj. Daniel vystihl velmi stručně a výstižně podstatu článku. Nenapsal bych to tak expresivně, ale s obsahem článku Petra Pospíchala vyslovuji souhlas. Nejde jen o Petru Kvitovou, ale obecně o problém, který by se měl řešit. Petr Pospíchal jej vystihl velmi přesně. Nemá smysl diskutovat o tom, co napsal Daniel Rovný, ale co napsal Petr Pospíchal.

Přebírám z veřejného prostoru:
Sazba daně pro bohaté
v ČR (22%)? V Belgii je nad 30.840 € sazba 50%, ve Francii nad 65.559 € sazba 40%, v Nizozemí nad 53.064 € sazba 52% a v Polsku nad 85.528 zlotých sazba 40%. Je třeba ve výčtu ještě pokračovat
,,Zatímco čtyři miliony zaměstnanců zaplatilo vloni na daních téměř 82 miliard, milion živnostníků a drobných podnikatelů odvedlo státu jen necelé dvě miliardy,,
vybrané daně - rok 2013
prům daň na zaměstnance - 20.500,- /rok
prům daň živnosníka - 2.000,- /rok ,
Takže až budete chtít důchody, školy, silnice a já nevím co všecko se z daní platí, //VŠECKO/. Můžete si pro ně zajet do toho Monaka a jinde. Takových chudých Čechů je tam víc, určitě vám něco dají, připomenete jim, že se tu narodili, chodili do škol, sem tam marodili atd. )))))))
Vy co si myslíte něco o spravedlnosti světa.....
Ajťák má větší prachy než doktor, specialista, odborník na poliklinice, ve špitále
Víte o tom, že neurochirurg kterej vám pižlá mozek tam u toho stolu stojí za 5-600 na hodinu ? A to musí bejt kamoš s primářem, polovinu z toho mu dělá osobní ohodnocení, závislé na libovůli představeného !!!
Koukám, že u vás to asi odflák - no, co byste chtěli, za ty prachy.

K článku o telefonickém útoku neznámého muže na Petru Kvitovou:

Ještě chybí obvinění, že za to mohu tím, že jsem sdílel nějaký článek na fb.
Musím smeknout před policií, která s platem o 10 procent sníženým proti roku 2010 stále perfektně funguje a pachatele dopadla. To není vůbec narážka na neplacení daní jmenovaných celebrit v České republice. Je jich v Monaku stále málo. Systém přestane fungovat, až se jich tam "odstěhuje" víc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…