Opice po mejdanu bude neveselá. Petr Schnur věští Německu zlé časy

20.10.2016 22:27

Komunistické Haló noviny přinesly obsáhlý rozhovor s publicistou a sociálním psychologem Petrem Schnurem, který se svou optikou pohledu na svět snažil popsat, co se dnes děje v Německu. Obrázek, který Schnur nastínil, není vůbec veselý.

Opice po mejdanu bude neveselá. Petr Schnur věští Německu zlé časy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Spolkové republiky Německo

Schnur tvrdí, že ačkoli mají Němci hluboko v sobě zakódovanou úctu ke svému státu a respekt k autoritám, uvědomují si, že se zemi nemůže podařit integrovat obrovské množství příchozích migrantů. Uvědomují si to prý dokonce i mnozí dobrovolníci, kteří ještě nedávno nabízeli své síly na pomoc uprchlíkům. „Stále více lidem je jasné, že realita s ním spojená vypadá úplně jinak než pohádky, které nám sugerovaly vláda i sluníčkářská opozice,“ zdůrazňuje Schnur.

„Konflikty mezi etnickými a náboženskými skupinami, sexuální násilí a kriminalita jsou součástí všedních dnů a nic na tom nemění, že tato témata jsou politicky i mediálně tabuizovaná. Kriminální statistiky se manipulují, policejní úředníci mají příkaz mlčení. Manipulace jde tak daleko, že veřejnoprávní médium zcela otevřeně pohrozí přerušením rozhovoru v případě, že dotyčný úředník zmíní kriminalitu žadatelů o azyl!“ zlobí se psycholog.

Přicházející migranti podle Schnura odmítají pracovat nebo nemají odpovídající kvalifikaci, aby mohli vůbec něco dělat, nejeden nezvládá číst či psát. „Stále častěji se objevují zprávy o zfalšovaných dokumentech, o analfabetismu a neochotě navštěvovat státem placené kurzy němčiny. Závislost na síti sociální pomoci nebo práci načerno je již předem naprogramovaná. Dnes dostává čtyřčlenná rodina žadatelů o azyl až 1 200 eur měsíčně plus ubytování, resp. placení bytu, lékařskou péči a jazykové kurzy,“ uvádí Schnur.

Celý rozhovor najdete zde.

K dovršení všeho zlého se navíc nedaří do zemí původu vracet drtivou většinu odmítnutých azylantů. Ti dál zůstávají v Německu.  

Schnur soudí, že kancléřka Merkelová musí vědět, o co v Sýrii a na Ukrajině běží. „Neumím si představit, že by vlastním blábolům mohla věřit. Moc chutná opojně, navíc je plně pod vlivem Washingtonu, podobně jako je celá západoevropská politická ‚elita‘ ve vleku amerických geopolitických zájmů,“ je přesvědčen psycholog.

„Realita je taková, že masy migrantů proudily prostě tam, kde jim kynuly největší hospodářské výhody. ‚Jste vítaní‘ německé kancléřky a pohádky o evropském, speciálně německém Eldorádu, kterými za těžké peníze lákaly na cestu převaděčské mafie, vykonaly své. Nyní přichází vystřízlivění – na obou stranách. Prorokuji, že ‚opice‘ po mejdanu bude neveselá,“ konstatuje Schnur.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…