Opilci, komouši, strašná díra. Vystoupení u Jana Krause má bouřlivé důsledky

17.05.2016 9:22

Praktický lékař Zdeněk Postler z Chlumce, města v Krušných horách, si svým televizním vystoupením zadělal na problémy s vedením zdejší radnice. V Show Jana Krause se totiž o poměrech ve městě, v němž žije, rozpovídal o trochu více, než by se starostovi města líbilo, a tak od něj dostal otevřený dopis. O případu informoval server Lidovky.cz.

Opilci, komouši, strašná díra. Vystoupení u Jana Krause má bouřlivé důsledky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lékař s pacientem, ilustrační foto

Nejprve upozorňuje, že svérázný lékař Zdeněk Postler je svým netradičním humorem proslulý.

Na začátku května přijal pozvání do Show Jana Krause. Jeho slova, která pronesl na televizní obrazovku, ho však stála problémy se starostou města.

Celý text je ZDE

Tomu se totiž nelíbilo, když Postler hovořil o Chlumci jako o „noclehárně“ a jako o „nepředstavitelné díře“, kde chybí obchody a základní služby. Některé pacienty pak označil za chorobné stěžovatele. Důchodci se podle něj přes víkend nudí, a tak po neděli vyrazí zadarmo k lékaři, tedy k němu. Kritizoval také nedostatek pracovních míst a řekl, že chápe, proč mladí lidé „zdrhají“ z Chlumce pryč.

Bývalé starosty Chlumce navíc označil za „opilce“ a „superkomouše“. Současný šéf města podle něj zas nic nedělá. Jenže jeho reakce na sebe nenechala dlouho čekat. „Vaše vystoupení v televizním pořadu Jana Krause dle mého názoru velmi hrubým a nevybíravým způsobem veřejně poškodilo jak image našeho města, tak i jeho občany,“ píše starosta Roman Zettlitzer v otevřeném dopise.

„Je s podivem, že po více než dvaceti letech života v našem městě jste schopen se takto vyjadřovat o našem městě, kde žijete, a o pacientech, kteří vás živí,“ pokračoval s tím, že „pokud tedy vnímáte naše město a jeho občany tímto způsobem, nezbývá než vám doporučit změnu svého působiště a vyměnit strašnou díru v Krušných horách za nějakou pro vás atraktivnější lokalitu a občanům pak změnu svého ošetřujícího lékaře – já tak učiním v nejbližších dnech,“ napsal na závěr.

Vystoupení Zdeňka Postlera v Show Jana Krause najdete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…