Opilci, špičaté boty, Ivan Langer. Poslankyně ODS zúčtovala s fámami

20.01.2014 8:21

Poslankyně občanské demokracie Jana Černochová je zklamaná z mediálních výstupů, které popisují a hodnotí víkendový kongres strany, který se konal v Olomouci. Novináři jsou podle ní nespravedliví a jejich hodnocení není ani pravdivé, ani férové. Sama ve svém vyjádření na sociální síti Facebook několik takových nepravd zmiňuje.

Opilci, špičaté boty, Ivan Langer. Poslankyně ODS zúčtovala s fámami
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivan Langer a Jana Černochová na 24. kongresu ODS

„Tak, a po návratu z překrásného univerzitního města jsem si otevřela zprávy na internetových médiích a nestačím se divit. Možná jsem byla fakt úplně někde jinde? V jiném městě, na kongresu jiné strany, mluvila s jinými lidmi, 2 dny poslouchala jiné projevy, volila do vedení masové vrahy a zločince, neviděla energii a chuť lidí věci měnit... Jinak si neumím vysvětlit následující," píše poslankyně Jana Černochová na svém facebookovém profilu a některé, dle svých slov, nepravdy a rozpory uvádí.

Pozastavuje se zejména nad několika tvrzeními. „Vedení ODS je nové a nejsou v něm někteří sympatáci, které lid miluje. Být v něm byť jediný člen starého vedení tvrdí se opak a nic jsme nepochopili a nedokážeme se poučit z volebního neúspěchu... Fiala byl v projevu vtipný, takže už neplatí, že je suchar, ale zároveň se stává podezřelým," vyjmenovává politička, co ji v článcích zarazilo.

Média prý napsala, že delegáty nezajímal kongres a čas raději trávili v restauračních zařízeních. Ani to ale není podle političky pravda. „Opilé delegáty, potulující se do pozdních nočních hodin v barech, prý vůbec nezajímal kongres. Přísahám, že na žádném z 10 kongresů, kde jsem byla, jsem neviděla tolik lidí v sále po celou dobu zasedání..."

„V sobotu jsme zasedání skončili kolem druhé ráno a pochybuji, že někdo měl chuť a sílu vyrazit někam na flám, jestli jo, respekt! Ráno u snídaně bylo každopádně plno a ani během dopoledního programu jsem nepotkávala mátohy škemrající o ibalgin," glosuje s nadsázkou Černochová.

Novináři jsou prý v tomto ohledu vážně nespravedliví

Poslankyně se zároveň vymezuje vůči výtce, že do vedení strany nebyla zvolena ani jedna žena, tudíž mu chybí něžnost a empatie. „Kandidovat do vedení já, tak je tam Johanka z Arku hádavá a bojující víc než 10 průměrných chlapů, ale nikdo by to vlastně nebral vážně, protože nejsem ta správná femina, bojující o své místo na slunci v macho klubu," konstatuje.

Jedno tvrzení ovšem uznala Černochová jako pravdivé, a sice to, ve kterém se píše, že jsou občanští demokraté hlupáci, když na svůj kongres nepozvali předchozí předsedy strany. Nad mediálními výstupy přesto láme politička hůl. „Nominovat Pána Boha do vedení by si stejně část novinářů a státních zástupců vykládala minimálně tak, že to je korupce za církevní restituce, takže je to marné, je to marné, je to marné... Moji FB přátelé novináři, teď jste fakt nespravedliví a tohle vaše hodnocení není ani pravdivé, ani fér," uzavřela na svém facebookovém profilu Jana Černochová.

Co přesně napsala Jana Černochová na svůj Facebook:

Tak, a po návratu z překrásného univerzitního města, ze kterého jsem bohužel viděla jenom hotel, jsem si otevřela zprávy na internetových médiích a nestačím se divit. Možná jsem byla fakt úplně někde jinde? V jiném městě, na kongresu jiné strany, mluvila s jinými lidmi, 2 dny poslouchala jiné projevy, volila do vedení masové vrahy a zločince, neviděla energii a chuť lidí věci měnit... Jinak si neumím vysvětlit následující: 1) cesta vlakem v zimě, je logicky špatná volba, děláme to ze zoufalství, nebo abychom se zavděčili, případně ututlali RZ 007. 2) špičaté de mode boty si nikdo, kromě některých sympatických novinářů nevzal, takže velké zklamání. 3) vedení ODS je nové a nejsou v něm někteří sympatáci, které lid miluje. Být v něm, byť jediný člen starého vedení, tvrdí se opak a nic jsme nepochopili a nedokážeme se poučit z volebního neúspěchu... 4) Fiala byl v projevu vtipný, takže už neplatí, že je suchar, ale zároveň se stává podezřelým. 5) byl tam Ivan Langer, který sice ani na vteřinu nebyl v sále, ale určitě nás všechny řídil. 6) nepozvali jsme bývalé předsedy, jsme hlupáci, ANO, uznávám pravdivý výrok. 7) opilé delegáty, potulující se do pozdních nočních hodin v barech, prý vůbec nezajímal Kongres. Přísahám, že na žádném z 10 Kongresů, kde jsem byla, jsem neviděla tolik lidí v sále po celou dobu zasedání... V sobotu jsme zasedání skončili kolem druhé ráno a pochybuji, že někdo měl chuť a sílu vyrazit někam na flám, jestli jo, respekt! Ráno u snídaně bylo každopádně plno a ani během dopoledního programu jsem nepotkávala mátohy, škemrající o ibalgin... 8.) nemáme ženu ve vedení, takže nám něco chybí... Něžnost, empatie, sukně, puntík ve statistice. Kandidovat do vedení já, tak je tam Johanka z Arku hádavá a bojující, víc než 10 průměrných chlapů, ale nikdo by to vlastně nebral vážně, protože nejsem ta správná femina, bojující o své místo na slunci v macho klubu. Takže tolik moje pravdivá zpráva z 24. Kongresu ODS, kde jsem fyzicky byla, moderovala, nebo seděla v sále a to po celou dobu! Nominovat Pánaboha do vedení by si stejně část novinářů a státních zástupců vykládala minimálně tak, že to je korupce za církevní restituce, takže je to marné, je to marné, je to marné... Moji FB přátelé novináři, teď jste fakt nespravedliví a tohle vaše hodnocení není ani pravdivé, ani fér.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…