Opilí migranti se hnusně chovají k ženám, kradou a vyhrožují, volá o pomoc starosta z italského ostrova

19.09.2017 8:47

Středisko, v němž jsou soustřeďováni migranti na italském ostrově Lampedusa, by mělo být zavřeno. Požádal o to alespoň starosta ostrova Salvatore Martello. Důvodem je, jak uvedl v otevřeném dopise, že ostrov se kvůli středisku ocitl na hraně anarchie. Píše o tom MF Dnes.

Opilí migranti se hnusně chovají k ženám, kradou a vyhrožují, volá o pomoc starosta z italského ostrova
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Uprchlíci tvoří fronty na autobusy

Starosta si ve svém listu postěžoval mimo jiné na výhrůžky, neúctu vůči ženám i krádeže. „Policie je bezmocná,“ sdělil s tím, že místní bary jsou plné opíjejících se Tunisanů, kteří pak obtěžují ženy. Včera pak již hovořil smířlivěji, kdy uvedl, že středisko pro přijímání migrantů posílilo ostrahu a situace se vrátila k normálu. Tím však nemyslí, že by problém zmizel. 

Martello je ve funkci letos od června, předtím byla v úřadu deset let Giusi Nicoliniová. A právě ona podle MF Dnes zosobňovala vstřícnost, s níž Lampedusané přistupovali k migrantům. Mimo jiné také obdržela mírovou cenu UNESCO. Občané však zřejmě její vstřícnost nesdíleli, ve volbách skončila až třetí. 

A právě Martello přišel hned po volbách s prohlášením, že do přijímání uprchlíků se musí vnést pořádek. Již desítky let totiž ostrov přijímá migranty a je nejčastější zastávkou běženců od afrických břehů. V případě, že by skutečně došlo k uzavření tábora, měl by problém mimo jiné i Řím, neboť prostor byl otevřen na výslovnou žádost Unie. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…