Opilost znamená souhlas k sexu?! Třesoucí se a rozzuřená žalobkyně. U rakouského soudu s Iráčany, kteří brutálně znásilnili učitelku, bylo velmi dusno

03.03.2017 7:46

Vídeňský soud včera vynesl rozsudek nad skupinou iráckých migrantů, kteří měli při loňských silvestrovských oslavách znásilnit německou učitelku. Rozsudek je sice nepravomocný, ale soudkyně udělila některým z nich až třináctiletý trest odnětí svobody.

Opilost znamená souhlas k sexu?! Třesoucí se a rozzuřená žalobkyně. U rakouského soudu s Iráčany, kteří brutálně znásilnili učitelku, bylo velmi dusno
Foto: Jan Rychetský
Popisek: O nabíjení mobilů u jedné z restaurací je obrovský zájem

Jak před několika dny informovala redakce serveru ParlamentníListy.cz, osmadvacetiletá německá učitelka přijela do Vídně oslavit příchod Nového roku společně se svojí kamarádkou. Obě popíjely v klubu, ale podnapilejší oběť pozdějšího brutálního znásilnění se nechala čtyřmi Iráčany vylákat ven a nakonec skončila u nich doma. Postupně se na bezmocné a notně opilé ženě vystřídali tito čtyři muži a další jejich známí.

Ženě bylo druhý den ráno na policii naměřeno dvě promile alkoholu, čehož sexuchtiví Iráčané zneužili. Podle obžaloby se měli trestného činu dopustit všichni tito iráčtí migranti (ve věku od dvaadvaceti do osmačtyřiceti let). Až na jednoho z nich se ke spáchání tohoto odsouzeníhodného činu nechtěli přiznat. Někteří přiznali, že se ženou měli sex. Tvrdili ovšem, že prvotní iniciativa vyšla z její strany. Jeden z nich odmítl, že by vůbec byl v onu chvíli v bytě.

Nejstarší z obžalovaných u soudu řekl, že vše zaspal a ženy si všiml až ráno. Ten byl nakonec úplně osvobozen. Jak uvedla soudkyně v rozsudku, pouze dva z devíti násilníků spolupracovali s vyšetřovateli. První z nich, dvaadvacetiletý muž tak dostal devět let, jeho o pět let starší kumpán, který svého činu jako jediný litoval, odešel od soudu s deseti lety vězení. Osm násilníků se bezprostředně po konzultaci s právníky proti rozsudku na místě odvolalo.

Jak si povšiml rakouský deník, státní žalobkyně Karina Fehringer se při své řeči viditelně třásla a s pohoršením konstatovala, že pouze jeden z devíti mužů projevil nad spáchaným činem lítost. Žalobkyně se také pustila do jejich právních zástupců za to, že neustále poukazovali na opilost oběti. „Argumentovat tím, že opilá žena vysílala nějaké signály, je úplně mimo. Budeme snad dávat na etiketu nápis, že nadměrná konzumace alkoholu může být považována za souhlas k sexu?“ podivovala se Fehringer.

U soudu také zaznělo, že oběť od doby brutálního znásilnění trpí posttraumatickou stresovou poruchou. Zatím není jisté, jestli budou Iráčané po uplynutí trestu deportováni zpět do své mateřské země. Podle ministra vnitra Karla-Heinze Grundböcka nebyl po dlouhá léta vzhledem k tamější situaci do Iráku nikdo deportován. Nicméně další postup se bude odvíjet od toho, jaký nakonec bude finální verdikt soudu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…