Opovrhujete Havlem? Stydíte se, že jste sami byli zbabělí, napsal důležitý muž po oznámení, že Jan Ruml se vrací

11.04.2018 7:28

V podzimních senátních volbách se chystá velký politický comeback. Do primárek České pirátské strany se přihlásil bývalý předseda Unie svobody, ministr vnitra a výrazná tvář ODS Jan Ruml.

Opovrhujete Havlem? Stydíte se, že jste sami byli zbabělí, napsal důležitý muž po oznámení, že Jan Ruml se vrací
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Ruml

Ten od roku 2004 působí v soukromém sektoru a byl podepsán pod řadou petic. V mezidobí po ODS a US prošel i Stranou Zelených, kde mu však členství zaniklo pro nezaplacení členských poplatků. Naposledy zaujal v čase „kauzy Brady“ svým nápadem, že by poslanci měli prohlásit prezidenta Zemana za nesvéprávného.

Anketa

Zeman doporučil Babišovi jednat o vládě s SPD a KSČM. Je to dobré doporučení?

92%
8%
hlasovalo: 8521 lidí

Informaci o jeho kandidatuře zveřejnil na svém facebooku marketingový expert Jakub Horák. Ten o Janu Rumlovi tvrdí, že je jeho strýcem (druhým zdrojem potvrzujícím tuto informaci je brněnský náměstek primátora Matěj Hollan) a za příbuzného se velmi vehementně přimlouvá.

Je třeba dodat, že Jakub Horák má u Pirátů velmi silnou pozici, byl totiž tvůrcem jejich úspěšné předvolební kampaně, ve které dokázal doposud neparlamentní stranu dostat na 10,79% hlasů a třetí místo, daleko před tradičními sociálními demokraty a lidovci. Jeho slovo tedy mezi Piráty má váhu.

„Honza byl statečný v době, kdy za to, co dneska napíšete na FB, vás zavřeli do vězení. Taky v tom vězení rok za Chartu byl,“ zahájil svou argumentaci. Pak připomněl, že Ruml spolu se svým otcem vytvořil samizdatové Lidové noviny. „Ty byly posilou mnoha lidem, umírajícím znechucením v systému, kde na dvou kanálech televize mluvil ve zprávách Gustav Husák a jako zpestření tam bylo televarieté s Kroky Františka Janečka,“ doplnil marketingový guru Pirátů.

Pak v přehledu strýčkovy politické kariéry přešel k jeho roli v ODS, kde zaujal především svým odchodem, dnes nazývaným „Sarajevský atentát“. „Když v ODS zjistil, že Klaus je zapojený do machinací s penězi z privatizace, odešel z ODS a založil vlastní stranu Unie svobody,“ vyložil to Horák. Pak doplnil, že jen díky Unii svobody a Václavu Havlovi tu dnes nemáme většinový volební systém, který by tu „navěky zabetonoval korupční situaci“.

Zato Jan Ruml prý v politice nikdy nic neukradl, což pocítil i Horák osobně, když strýci po odchodu z politiky muselo příbuzenstvo opakovaně půjčovat na nájem. Pirátský marketér to srovnal s osudem jiných veteránů ODS, jmenovitě Miroslava Macka, který po privatizaci Knižního velkoobchodu rozhodně příbuzné o půjčku prosit nemusel.

A skončil řečnickou otázkou čtenářům, kolik takových politiků, jako je Jan Ruml znají. „Dneska se stalo velkou módou opovrhovat minulostí spojenou s Václavem Havlem. Část lidí se stydí za to, že tehdy byli zbabělí, část lidí je znechucena těmi, kdo si Havla brali do huby, ale sami kradli,“ dodává Horák.

Jana Rumla se to však prý rozhodně netýká. Horák připomíná, že to byl právě jeho strýc, kdo „odvšivil bezpečnostní složky od estébáků“ a snažil se vždy bojovat za svobodu.


 


 

reklama

autor: jav

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…