Opozice neprosadila v Přerově nižší poplatky za svoz odpadu

29.12.2014 20:08

Obyvatelé Přerova příští rok nezaplatí více, ale ani méně peněz za svoz a likvidaci komunálního odpadu. Zastupitelstvo dnes schválilo vyhlášku, která poplatek ponechává na letošní úrovni 650 korun. Nižší poplatek o padesát korun prosazovala opozice, její návrh byl přehlasován. Informovala o tom dnes ČTK.

Opozice neprosadila v Přerově nižší poplatky za svoz odpadu
Foto: Archiv
Popisek: Zůstanou nám zde v budoucnu už jen takovéto „zpracovny“?

Opozice dnes na jednání zastupitelstva navrhla snížení poplatku na 600 korun, aby obyvatelé Přerova byli více motivováni k třídění komunálního odpadu. Její návrhy ale nebyly schváleny. Podle náměstka primátora Petra Měřínského (ANO) by snížení poplatku výrazně zatížilo rozpočet města, které systém svozu a likvidace odpadu dotuje. 

Poplatek nyní kryje náklady na svoz a likvidaci komunálního odpadu zhruba ze dvou třetin, zbývající část financuje radnice. „Přerov patří (z pohledu výše poplatku) k dražším městům," podotkl Měřínský, podle kterého například v Havířově poplatek činí 550 korun a v Pardubicích 500 korun.

Více peněz příští rok nezaplatí za svoz a likvidaci komunálního odpadu obyvatelé Olomouce či Prostějova. V Prostějově zůstane poplatek třetím rokem na 600 korunách. V Olomouci lidé opět zaplatí 660 korun. Poplatek za odpad olomoucká radnice naposledy zvýšila v roce 2013 po devíti letech. Dříve obyvatelé Olomouce platili 492 korun. 

Obyvatelé Šternberka na Olomoucku příští rok dokonce za komunální odpad zaplatí méně peněz. Zatímco letos činil tento poplatek 600 korun, tak v roce 2015 díky třídění odpadu a úsporám klesne na 550 korun. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bra, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…