Opozice se dnes chystá domlouvat nedůvěru vládě

18.06.2019 6:20

Opoziční i koaliční strany dnes budou jednat o budoucnosti a fungování kabinetu. Opoziční subjekty ODS, Piráti, KDU-ČSL, TOP 09 a STAN budou řešit možné vyvolání hlasování o nedůvěře vládě, které v minulých týdnech v souvislosti s problémy okolo střetu zájmů premiéra Andreje Babiše (ANO) avizovaly.

Opozice se dnes chystá domlouvat nedůvěru vládě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Fiala

Vládní ANO a ČSSD chtějí především pokračovat v diskusi o své spolupráci zejména s ohledem na hlasování ve Sněmovně.

Vládní spolupráci obou stran může podle předsedy ČSSD Jana Hamáčka vážně ohrozit případné zvolení kandidáta hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) Michala Semína do Rady ČTK za přispění poslanců hnutí ANO.

Podle Babiše poslanci hnutí Semína nevolili a volit nebudou. Babiš dodal, že nechápe, proč o tom Hamáček hovoří. Koaličního partnera kritizoval i za výhrůžky odchodem z koalice.

Už dopoledne se sejdou lídři opozičních stran, kteří chtějí projednat případné vyvolání hlasování o nedůvěře vládě. Minulý týden představitelé STAN, TOP 09 a ODS uvedli, že pokud Babiš neodstoupí, přistoupí k tomuto kroku.

Navrhnout hlasování chtějí podle dřívějšího vyjádření předsedy poslaneckého klubu Jakuba Michálka také Piráti. Opozice to chce zkusit přesto, že nemá dost hlasů ke svržení Babišova týmu.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…