Opravdu kameramanka podrazila uprchlíkovi nohy? Prý to bylo úplně jinak

02.11.2015 9:23

Bývalá kameramanka maďarské televize N1TV možná nepodrazila nohy syrskému uprchlíkovi, jenž se poblíž maďarsko-srbských hranic snažil uniknout policistům. Naznačují to nové videozáběry, které se objevily na internetu. Píše o tom server Echo24.cz.

Opravdu kameramanka podrazila uprchlíkovi nohy? Prý to bylo úplně jinak
Foto: Radim Panenka
Popisek: Uprchlíci před autobusovým nádražím v Bělehradě. Do Srbska denně dorazí až tisíc imigrantů, kteří chtějí do EU. Hlavně do Německa či Švédska.

Zmíněný uprchlík Usáma Mohsen, který je údajně syrským trenérem, o víkendu navštívil v Jihlavě festival dokumentárních filmů. Jeho návštěva znovu rozvířila debaty o jeho letním střetnutí s maďarskou kameramankou Petrou Lászlóovou. Na síti se totiž později objevila videa natočená z jiných úhlů, podle nichž se zdá, že se kameramanka Mohsena vůbec nedotkla.

Celý text je ZDE.

Záběr, na němž Usáma Mohsen ověšený igelitkami padá i se svým sedmiletým synem k zemi, na začátku září obletěl svět. Sociální sítě vzápětí zaplavily rozhořčené komentáře, v nichž uživatelé žádali potrestání kameramanky televizní stanice N1TV. Šéfredaktor televizní stanice, která je napojená na nacionalistickou stranu Jobbik, posléze skutečně kameramanku kvůli „nepřípustnému chování“ propustil.

Na internetu se ovšem později objevila videa, která celou událost zachycují z jiných úhlů. Podle těchto videí Mohsen nezakopl kvůli tomu, že mu kameramanka Lászlóová podrazila nohy, ale proto, že ho v běhu chytil a následně pustil maďarský policista. Zároveň o něco zakopl, snad o kámen. I z dřívějších záběrů je zřejmé, že Mohsen po dopadu nekřičí na kameramanku, ale právě na policistu, který ho v běhu vyvedl z rovnováhy.

Věděla moc dobře, co dělá

Mohsen však o kameramance stále mluví tak, jako kdyby ho skopla ona. „Ne, nebyla to náhoda nebo zkrat. Ona věděla moc dobře, co dělá, a potvrzuje to i to, že to neudělala jenom jednou. Existuje záběr ukazující, že něco podobného provedla i jinému člověku, takže to byl úmyslný čin,“ řekl Mohsen serveru.

Ten poukázal na to, že tomu, že to nebyla Lászlóová, kdo Mohsena srazil, by nasvědčovaly už dřívější zprávy, podle nichž Mohsen několikrát změnil svoji výpověď. Nejprve totiž podle zahraničních médií tvrdil, že spadl kvůli maďarskému policistovi. Když se ale zvedla vlna nenávisti vůči Lászlóové, svoji výpověď změnil a začal tvrdit, že ho skopla právě kameramanka stanice N1TV.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…