Opravdu nebezpečný muž v okolí Donalda Trumpa. Publicista varuje před milionovými oběťmi

23.05.2016 20:03

Publicista Daniel Veselý v textu pro Britské listy vysvětluje, proč by zvolení republikánského nominanta Donalda Trumpa prezidentem USA bylo tragédií pro svět. Mnohé indicie prý ukazují, že by Trump znamenal zhoubu pro statisíce až miliony lidí. Proč? Protože se rozhodl naslouchat mágovi americké zahraniční politiky Henrymu Kissingerovi. Veselý následně vypočítává, kolik milionů lidských životů má Kissinger na svědomí.

Opravdu nebezpečný muž v okolí Donalda Trumpa. Publicista varuje před milionovými oběťmi
Foto: pixabay.com
Popisek: USA- ilustrační foto

Stačí si vzpomenout, že Trump neodmítl použití jaderných zbraní v Evropě i na Blízkém východě. Odmítá si prý předčasně zavírat všechny cesty k řešení problémů. Jenže to není zdaleka všechno. Trump se sešel s matadorem americké zahraniční politiky Henry Kissingerem. Tomu vyjadřuje obdiv i kandidátka Demokratů Hillary Clintonová, takže Daniel Veselý dovozuje, že se oba zmínění kandidáti příliš nebudou lišit, pokud jde o zahraniční politiku.

A ke komu že to oba politici vlastně vzhlížejí? Veselý počítá tisíce smrtí, jichž má podle různých zdrojů Kissinger na kontě, a vykresluje potoky krve, které tento slavný politik pořádně rozvodnil. Kdyby někdejší ministr zahraničí chtěl, mohl ukončit válku ve Vietnamu už na konci šedesátých let dvacátého století a ne až téměř v polovině let sedmdesátých. Díky tomu má podle autora na rukou krev milionu Vietnamců a dvaceti tisíc Američanů. Nemluvě o tom, že konflikt rozšířil i do Kambodži a do Laosu, kde zemřely další tisíce lidí. Svým rozhodnutím o rozšíření války vlastně pomohl k moci bestiálním Rudým Khmérům v Kambodži, kteří pobyli mnoho vlastních lidí.

Celý text najdete zde.

„Bývalý ministr zahraničí Spojených států nese spolu s prezidentem Nixonem zodpovědnost za promyšlený masakr 200 tisíc lidí ve východním Pákistánu (bangladéšské zdroje uvádějí, že byly zavražděny až tři miliony osob), který v roce 1971 chladnokrevně provedl spojenec USA se sídlem v Islámábádu. Podle autora publikace The Blood Telegram Gary Basse Bílý dům během masakrů podporoval pákistánské generály a připravoval je na válku s Indií. Bass píše, že Nixon a Kissinger nesou ‚významnou spoluvinu‘ na spáchání ‚zapomenuté genocidy‘,“ píše Veselý.

Kissinger podporoval také puč v Chile, nepostavil se napadení Východního Timoru. Zelenou prý dal i „neonacistickým generálům“ v Argentině, kteří v minulém století potírali levicovou hrozbu v zemi.

Prostě a krátce řečeno, Kissinger má podle Veselého na svědomí tolik životů, že by si zasloužil stát před soudem. A je hrozivé, že mu oba prezidentští kandidáti naslouchají.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…