Opravdu ošklivá debata. Hillary Clintonová a Donald Trump na sebe v TV tahali kdeco

10.10.2016 7:35

V noci na dnešek proběhla už druhá televizní debata Donalda Trumpa a Hillary Clintonové. Komentátoři ji považují za jednu z nejošklivějších debat v historii, píše server iDnes.cz.

Opravdu ošklivá debata. Hillary Clintonová a Donald Trump na sebe v TV tahali kdeco
Foto: archív autora
Popisek: Clintonová, Trump

Jak server uvádí, kandidáti vešli na pódium s úsměvem, ale na úvod si ani nepodali ruce. Debatu poté zahájili moderátoři Anderson Cooper z televize CNN a jeho kolegyně Martha Raddatzová z kanálu ABC News v prostorách Washingtonovy univerzity v St. Louis. Na úvod znovu zopakovali, že oni budou dávat jen rozšiřující otázky, hlavní témata určí diváci v sále a na internetu.

Celý text je ZDE

Jak server dále píše, záhy tak začala vášnivá debata týkající se nahrávky z roku 2005, ve které Trump urážel ženy. Podle Clintonové nahrávka ukazuje, kým Trump skutečně je a proč tak není vhodným kandidátem na úřad prezidenta Spojených států. Trump se znovu omluvil s tím, že není hrdý na to, co řekl, ale že šlo jen o „debatu z šatny“. Zároveň obratem zaútočil na manžela své rivalky, exprezidenta Billa Clintona. „Moje jsou slova, ale jeho jsou činy,“ řekl Trump a poukazoval na obvinění ze znásilnění či sexuálních návrhů, která byla v minulosti proti Clintonovi vznesena. Trump se sešel s ženami, které tato obvinění vznesly, a pozval je na debatu. Při diskuzi tak seděly přímo v sále.

Debata se poté stočila k e-mailové kauze Clintonové, píše dále server. Trump slíbil, že Clintonovou jako prezident požene k odpovědnosti za používání soukromé e-mailové adresy k pracovní korespondenci v době, kdy byla ministryní zahraničí. Trump uvedl, že jako prezident pověří zvláštního žalobce, který kauzu prověří. „Je strašně dobře, že někdo s temperamentem Donalda Trumpa v téhle zemi nerozhoduje,“ cituje server Clintonovou. To Trumpa strhlo k k dalšímu plamennému útoku: „Protože to byste byla ve vězení,“ řekl. Podle něj Clintonová svým chováním ohrozila národní bezpečnost.

Bývalá ministryně zahraničí sice přiznala, že používání soukromého e-mailu byla chyba, ale zdůraznila, že neexistují důkazy, že by její používání osobního e-mailu vedlo k úniku tajných informací z ministerstva. Americký Federální úřad pro vyšetřování (FBI) Clintonovou za zacházení s tajnými informacemi v červenci jen pokáral. „Beru tajné materiály velice vážně,“ dodala v debatě Clintonová.

Demokratická kandidátka v debatě také obvinila Trumpa, že se spolčuje s Ruskem a podílel se na hackerském útoku na Demokratickou stranu. „Možná, že je to proto, že Putina chválí, možná proto, že souhlasí s většinou věcí, které Putin zamýšlí, možná jen chce s Moskvou dělat obchody. Já jeho důvody neznám,“ řekla Clintonová a pobídla Trumpa, aby zveřejnil své daňové přiznání a odtajnil tak všechny své finanční vazby a vztahy. „Já Putina neznám,“ odvětil Trump s tím, že nikdy během kampaně nespolupracoval s ruskou vládou.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

spalovací motory

Kéž by se vám podařilo zrušit zákaz spalovacích motorů, ale upřímně, věříte tomu, že se vám to podaří? Jak toho chcete docílit? Zatím to nevypadá, že by EU chtěla zákaz zrušit. Nejsou to z vaší strany jen plané sliby před volbami?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…