Orbáne, dej pryč ty plakáty! Nařídil hlavoun EU. Premiér Maďarska ho „přečural“

14.03.2019 12:25

S reklamou je trápení. Ve frakci EPP Orbánovi nechtějí trpět billboardy s Junckerem a Sorosem. Před jednáním s Manfredem Weberem, spitzenkandidátem frakce, je tedy Viktor Orbán nechal přelepit. Ale jen tam, kde by je Weber mohl vidět. A botu udělali jeho marketéři ještě jednu. Použili foto, které má trochu jiný kontext, než zamýšleli…

Orbáne, dej pryč ty plakáty! Nařídil hlavoun EU. Premiér Maďarska ho „přečural“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Maďarský premiér Viktor Orbán

Jak jsme vás již informovali, v úterý se sešel spitzenkandidát frakce EPP Manfred Weber s premiérem Viktorem Orbánem. Již dvanáct stran z uskupení se podle serveru Euractiv vyslovilo pro to, aby byl Fidesz z frakce vyloučen, a právě toto Weber s Orbánem řešil. „Jednání proběhlo v konstruktivním duchu, ale problémy nejsou zdaleka vyřešeny,“ řekl podle serveru Weber novinářům.

Anketa

Vadí vám výrok Václava Klause ml. o EU a Židech?

4%
96%
hlasovalo: 21460 lidí

Minulý týden totiž Weber dal maďarskému premiérovi ultimátum. Prý má okamžitě přestat s kampaní proti Evropské unii, nechat Středoevropskou univerzitu založenou Georgem Sorosem sídlit v Budapešti a omluvit se ostatním členům EPP. „EPP má jasné a nezpochybnitelné hodnoty, na kterých stojí a které nám nejsou lhostejné. Musí je dodržovat všichni, i Fidesz,“ pravil Weber podle Euractivu. Zmínil také billboardy, na kterých je vyobrazen Soros s Jeanem-Claudem Junckerem. „Nedovolíme jakoukoliv další protibruselskou a protiunijní kampaň a poutače v Budapešti, ty plakáty musí zmizet,“ řekl prý Weber.

Orbán zřejmě poslechl. Ale pouze, když se jednalo o Weberovu návštěvu. Podle několika fotografií byly přelepeny pouze billboardy, které Weber mohl vidět cestou z letiště a zbytek zůstal tak, jak byl.

 

 

Celý článek ZDE

A to není jediné trápení, které Viktor Orbán s billboardy má. Při kampani jeho marketingoví specialisté použili fotku zamilovaného páru s textem: „Mladí manželé dostávají podporu, když očekávají miminko“. Ovšem dotyčná fotka má mnohem slavnější sestru, na které je stejný pár v mnohem humornější situaci. Tato fotka je součástí mnoha internetových koláží, což zejména mladším Maďarům neuniklo. A přidali některé další.

Celý článek ZDE

Repro Twitter

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: kas

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…