Organizoval Pražský majdan a protesty proti prezidentovi, teď vyráží do boje proti Čapímu hnízdu: Až za Babiše vidíme, co je to Palermo

01.04.2017 11:19

Občanský aktivista – známý např. z „Pražského majdanu“ nebo z iniciativ „Prezidente, odejděte“ nebo „Příběhy uprchlíků“ – Michal Majzner vstoupil do kauzy společnosti Čapí hnízdo, která patří do Babišova holdingu Agrofert. Holding v současné době spadá pod svěřenský fond zřízený Andrejem Babišem a český ministr financí s ním formálně nemá nic společného. Majzner se přesto obává, že by tato kauza, resp. policejní nečinnost v ní, mohla ovlivnit volby.

Organizoval Pražský majdan a protesty proti prezidentovi, teď vyráží do boje proti Čapímu hnízdu: Až za Babiše vidíme, co je to Palermo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman navštívil farmu Čapí hnízdo za účasti Andreje Babiše. Při této příležitosti pokřtil samce klokana rudokrkého jménem Bimbo

Policie odložila verdikt v kauze Andreje Babiše a jeho firmy Čapí hnízdo. Informace, zda bude případ odložen, nebo bude někdo obviněn, zazní až v období voleb, možná až po volbách. Server Svobodné fórum Pavla Šafra tvrdí, že to nejednoho občana České republiky zvedá ze židle a zvyšuje mu to krevní tlak. Takhle se dá snížit.

„Ti, kterým vadí vleklé vyšetřování a podivné přesuny vyšetřovacího spisu mezi státními zástupci, se mohou přidat k trestnímu oznámení a připojit k navazující výzvě vrchní státní zástupkyni Lence Bradáčové. Oznámení před několika dny podal Michal Majzner. Šlo mu o to, aby kauza nebyla zametena pod koberec. Už v tu chvíli vyvolala jeho akce značný ohlas,“ píše server.

Celý text naleznete zde

Majznerovi se prý ozvaly desítky lidí, kteří ho podpořili a chtěli se k němu připojit. Osobně se totiž domnívá, že se blíží ohrožení české demokracie.

„Politik, jehož přešlapy z minulosti mu nebrání, aby peníze z těchto dob používal právě pro demontáž našeho demokratického systému a odbourávání ústavních pojistek. Nevidí, nebo nechce vidět, že Ústava je zde proto, aby se hůře vládlo a demokracie zůstala zachována. Rozhodl jsem se podat trestní oznámení kvůli podezření na dotační podvod ve známé kauze Farmy Čapí hnízdo. Důvodem je, že dosavadní trestní oznámení v této věci je anonymní a mám pochybnosti, zda bude opravdu důkladně prošetřeno bez většího dohledu,“ vysvětluje svůj krok sám Majzner. 

Pokud se lidé neozvou, hrozí prý, že Babiš bude po volbách dominovat i na politické scéně a pak už se tu jen těžko najde síla, se kterou by bylo možné se Babišovi postavit. Už ovládá média, má kupu peněz a zaplatil si ten nejlepší marketing. Teď ještě ovládne politickou scénu a „bude vymalováno“.

Je také dobře známo, že chuť moci je opojná a korumpující a lidé se jí neradi vzdávají. Babiš sice rád mluví o tom, že čelí mafii a „českému Palermu“, jenže podle Majznera to Palermo nastává až za Babiše, protože v normální zemi by už jen podezření z dotačního podvodu u politikovy firmy stačilo na to, aby tento politik ve vrcholné politice skončil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …