Ošklivé nařčení „toho druhého" Babiše: Takto se prý zachoval k městečku

02.05.2014 9:26

Poslanec hnutí ANO a úspěšný majitel autosalonu Miloš Babiš má problém. Městečku Mnichovice slíbil pomoct s dotací na místní školu, jenže zároveň chtěl, aby mu radnice vyhověla s jeho pozemky. Dostal se tak do střetu zájmů. Pomoci škole odmítl poté, kdy mu radní odmítli vyhovět se stavebními parcelami.

Ošklivé nařčení „toho druhého" Babiše: Takto se prý zachoval k městečku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Poslanec Miloš Babiš, který se možná i díky shodě jmen s šéfem hnutí ANO Andrejem Babišem vyšvihl z nevolitelného místa kandidátky až do sněmovny, Mnichovicím slíbil pomoct s přeplněnou základní školou. Měl radnici totiž domluvit schůzku s lidmi z Ministerstva financí, kteří by se sháněním státních dotací na rozšíření školy měli pomoct. Babiš si to však nakonec rozmyslel.

MF Dnes píše, že místostarostka Petra Pecková (ODS) tvrdí, že oplátkou od radnice Babiš očekával změnu územního plánu, která se týkala pozemků, na nichž hodlá poslanec stavět. „Přislíbil, že pro dotaci udělá maximum a že má předjednané nějaké cesty. Domluvili jsme se, že půjdeme do Poslanecké sněmovny za někým z rozpočtového výboru,“ líčí MF Dnes, listu vlastněném paradoxně poslancovým jmenovcem a stranickým šéfem, první místostarostka Pecková.

Radnice ale Babišovi s pozemky nevyhověla. A Babiš pomoc s dotací zrušil. Den poté, kdy se rozhodnutí radních dověděl. Město má za to, že je to právě kvůli pozemkům. „Volal mi a řekl: Co jste provedli s územním plánem, je neuvěřitelné a skandální, a já pomáhat nebudu,“ míní pro noviny místostarostka s tím, že na tahle Babišova slova má několik svědků.

Poslanec ale odmítá to, že by za pomoc s dotacemi pro školu chtěl pro sebe soukromou výhodu. „Za stávající politické situace dotaci pro školu řešit nebudu,“ měl říct místostarostce. Připouští však, že během jednání o dotace se o jeho parcelách bavili.  

Podle novin má celá věc i politický kontext. Poslanec ANO se totiž rozhodl nepomoct politickým konkurentům na mnichovické radnici. Dotaci chce podle svých slov projednat až po komunálních volbách; podle toho, jak uspěje ANO.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…