Oslavenec Zdeněk Svěrák promluvil z rádia: Blbci sedí vždycky vlevo

24.03.2016 18:23

Zdeňku Svěrákovi je 80 let. Jak se v tomto věku cítí, prozradil ve čtvrteční Kauze dne na Rádiu Impuls. Hned v úvodu se vyjádřil k teroristickým útokům v Bruselu. Vzpomněl také na jednu ze slavných vět z her o Járu Cimrmanovi „Blbci sedí vždycky vlevo“.

Oslavenec Zdeněk Svěrák promluvil z rádia: Blbci sedí vždycky vlevo
Foto: repro ČT, tan
Popisek: Zdeněk Svěrák je český dramatik, scénárista, herec a autor písňových textů

První slova věnoval teroristickým útokům v Bruselu. „Je to strašně bolestný. A hrozný je, že to je tak snadný, vmísit se do davu, vykřiknout nějakou blbost a zabít třicet lidí,“ poznamenal hned v úvodu pořadu písničkář, divadelník i spisovatel v jedné osobě. Ve svých osmdesáti letech má prý občas tendence lidi poučovat, ale snaží se to omezit na minimum. Holt prý nezapře svou původní učitelskou profesi.  

„Já nemůžu žít bez legrace, pro mě je to kyslík,“ prozradil také. Jen ho mrzí, že si lidé stahují divadelní kusy s Járou Cimrmanem zadarmo. Vymyslet ty hry přece jen dalo nějakou práci a autoři by si za to zasloužili patřičnou odměnu. On je jen jedním ze spoluautorů. V cimrmanovském duchu uzavřel rozhovor klasickou hláškou ze Záskoku: „Blbci sedí vždycky vlevo.“ Ovšem z pohledu diváků v hledišti by to bylo vpravo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…