Osmkrát rychlejší než zvuk. Rusové se pochlubili testem své nejnovější hypersonické rakety

15.04.2017 20:41

Osminásobku rychlosti zvuku dosáhla při testech nová ruská hypersonická raketa Cirkon (Zirkon), kterou mají být vyzbrojená ruská válečná plavidla. S odvoláním na ruskou tiskovou agenturu TASS o tom informoval server E15.cz.

Osmkrát rychlejší než zvuk. Rusové se pochlubili testem své nejnovější hypersonické rakety
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Ruská vlajka

„Během zkoušek rakety bylo potvrzeno, že její rychlost dosahuje osmi machů,“ citoval TASS nejmenovaného činitele z obranného průmyslu. Zdroj podle agentury ale neupřesnil, kdy a odkud byla střela při svém zkušebním letu vypálena.

  • Celý text je ZDE

Jak server uvedl, o zahájení testů těchto střel s plochou dráhou letu s označením 3M22 určených k ničení válečných plavidel protivníka informovala už před rokem agentura RIA Novosti. Podle zatím kusých zpráv by jimi měly být vyzbrojené nejnovější ruské víceúčelové jaderné ponorky páté generace třídy Chaski (Husky).

Server upozornil, že generál John Hyten, který stojí v čele amerického strategického velitelství Stratcom, počátkem dubna v Kongresu prohlásil, že USA ani jejich evropští spojenci nemají obranu proti nové ruské střele s plochou dráhou letu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…