Osobně mě mučil Kadyrov, chtěl také znásilnit moji sestru. Rakouský soudce nestačil zírat, co všechno mu imigrant z Kavkazu vykládal

14.07.2017 21:34

Bruselské elity si sice stále trvají na tom, že uprchlíci nemají nic společného s terorismem, ale praxe často ukazuje něco jiného. V Rakousku byl včera nepravomocně odsouzen čečenský uprchlík za členství v teroristické organizaci.

Osobně mě mučil Kadyrov, chtěl také znásilnit moji sestru. Rakouský soudce nestačil zírat, co všechno mu imigrant z Kavkazu vykládal
Foto: wikipedia,Michail Evstafjev
Popisek: Čečensko.

Liberální přistěhovalecká politika Rakouska z minulých let přináší své temné stránky. Letos v lednu rakouská policie ve Vídni zabránila teroristickému útoku doslova „za pět minut dvanáct“. Podle expertů je však jen otázkou času, kdy k něčemu podobnému dojde. V říjnu loňského roku úřady zveřejnily zprávu, podle které žije v zemi asi tři sta džihádistů. Kdykoli může navíc dojít k radikalizaci muslimských přistěhovalců, kterých v zemi pobývá přibližně 700 000.

Jeden z nich byl včera vídeňském soudem poslán do vězení na sedm let, byť rozsudek je zatím nepravomocný. Čečenec Magomed I. se proti rozhodnutí soudu s největší pravděpodobností odvolá. Osmatřicetiletý muž byl uznán vinným za to, že údajně působil v čele teroristické organizace, která operovala na území Dagestánu a Gruzie. V srpnu 2012 měl společně se svými kumpány zavraždit tři vojáky.

Soudce Andreas Böhm Magomeda označil za vůdce skupiny, což byl také důvod, proč mu byl udělen tak vysoký trest. Osmatřicetiletý Čečenec však veškerá obvinění odmítá. „Kdybych byl terorista, tak bych určitě našel odvahu se k tomu přiznat,“ uvedl ve svém závěrečném prohlášení obžalovaný a přišel s poměrně bizarním vysvětlením. „Čečenský prezident Kadyrov mě mučil a vyhrožoval znásilněním mé sestry, čímž mě přinutil stát se ruským špionem,“ cituje jeho výpověď deník Kronen Zeitung.

Toto jeho vysvětlení označil soudce za „absurdní“ a ani v nejmenším Čečenci neuvěřil. „Já jsem v celém tomto případu obětí, nikoli pachatelem. Nikoho jsem na hranicích s Gruzií nezabil a ani jsem nic takového nenařídil,“ snažil se obžalovaný zbavit se veškeré viny. Celý případ je nicméně z pohledu soudu značně obtížný, protože gruzínská strana do Rakouska nevyslala žádné svědky a nehodlá na případu nijak spolupracovat.

Rakouské soudy i proto musely zahájit nezávislé vyšetřování. Obžalovaný v každém případě přišel z Čečenska do Rakouska již v roce 2005 a od listopadu 2009 zde žil se statusem žadatele o azyl. Čečenci, kterých žije v zemi asi 30 000, se nicméně v Rakousku často podílejí na kriminální činnosti, a jak loni na podzim konstatoval vlivný deník Kurier, příslušníci čečenské menšiny se ani po dvaceti letech v Rakousku nedokázali úspěšně integrovat a mnozí z nich mají pověst násilníků a misogynů. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…